Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 sep 2019 Nieuws

Tijdshorizon voor scenario's voor gepensioneerden (wijzigingsbesluit)

Centraal element in de communicatie van pensioenuitvoerders met hun deelnemers is het in te schatten toekomstig pensioen. Dit bedrag is met onzekerheid omgeven. Voor actieven is de hoogte van de pensioenaanspraak een onzekere factor, evenals de mate waarin voor inflatie gecompenseerd wordt – bij pensioenregelingen waar dat de ambitie is. Voor reeds gepensioneerden met een pensioenrecht zijn alleen pensioenverhogingen door indexatie, waar dat de ambitie is, of verlagingen in geval van kortingen een onzekere factor.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Met de hier omschreven regelgeving wordt vastgelegd dat voor deelnemers of gepensioneerden, ouder dan de individuele pensioengerechtigde leeftijd op grond van de Algemene Ouderdomswet, geldt dat bij het opstellen van de scenariobedragen tien jaar vooruit gerekend wordt. Er kan in die periode inflatie optreden en het is onzeker in welke mate de pensioenuitvoerder, die dit betreft, in staat is om de deelnemer hiervoor te compenseren. Op deze manier kunnen ook reeds gepensioneerde deelnemers zien dat hun toekomstig pensioen, en wat ze daarmee kunnen kopen, met onzekerheid omgeven is.

Ingangsdatum

De regeling treedt in werking met ingang van 30 september 2019. Hierbij wordt afgeweken van de vaste verandermomenten omdat de onderdelen B en C betrekking hebben op de weergave van ouderdomspensioen in scenario’s op het pensioenregister die start op 30 september 2019.


Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 sep 2019

Laatst gewijzigd

23 sep 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.