Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 okt 2019 Nieuws

Kifid uitspraak in de zin van PSD 2 en de AVG

Consument houdt betaal- en spaarrekeningen aan bij de Bank. In het kader van de invoering van Richtlijn 2015/2366/EU (PSD 2) heeft de Bank Consument informatie verstrekt en aangegeven dat Consument toestemming moet geven voor het verstrekken van mutatiegegevens van zijn rekeningen aan derden. Consument heeft deze toestemming geweigerd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Hij heeft de Bank verzocht geen informatie aan derden te verstrekken die op wat voor manier ook naar hem of zijn echtgenote kan worden herleid.

TPP

De centrale vraag is of de Bank tegemoet dient te komen aan het verzoek van Consument. Het gaat daarbij om de gegevens van hem en zijn vrouw die de Bank verstrekt aan wat Richtlijn PSD 2 Third Party Payment Providers (TPP) noemt. Deze kunnen door de wederpartij, waaraan Consument betalingen verricht of waarvan hij die ontvangt, worden ingeschakeld.

Wet

De Bank is er vanwege die richtlijn toe verplicht de services van deze TPPs mogelijk te maken en daartoe de nodige gegevens aan deze partijen te verstrekken. Zie daarvoor artikel 66 lid en 4 en artikel 67 lid 1 PSD 2. Naar het oordeel van de Commissie is de verwerkingsgrond van de gegevens zodoende legitiem, omdat er wordt voldaan aan een wettelijke verplichting. Zie artikel 6 lid 1 sub c jo. Lid 3 sub a van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Beslissing

De conclusie is daarom dat de handelwijze van de Bank niet onrechtmatig is.


Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Opvoerdatum

7 okt 2019

Laatst gewijzigd

7 okt 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.