Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
4 dec 2019 Nieuws

Nieuw Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst Volmacht

Het Verbond van Verzekeraars heeft een nieuwe Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst Volmacht (VSV 2019) gepubliceerd. Met de nieuwste VSV kunnen verzekeraars voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving, waaronder de AVG en IDD, en de recente Good Practice van DNB over uitbesteding aan gevolmachtigden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Portefeuillerecht

In tegenstelling tot eerdere versies van de samenwerkingsovereenkomst, is de versie van 2019 gepubliceerd zonder overeenstemming te hebben bereikt met de NVGA. Het Verbond en de NVGA konden namelijk geen consensus behalen op de vraag wanneer een gevolmachtigde de data zou mogen gebruiken en/of delen met een andere verzekeraar als een volmachtgever de beloning voor de gevolmachtigde verlaagt. De nieuwste versie bevat daarom vooral wijzigingen waarover de NVGA en het Verbond eerder wel overeenstemming hadden bereikt.

Privacywet

De brancheverenigingen zijn het eens over de rolverdeling binnen de nieuwe privacywet. Beide partijen vinden dat zowel de gevolmachtigde als de verzekeraar als verwerkingsverantwoordelijke van klantdata moet worden gezien.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Publicatie Good Practice Beheersing Volmachten

In de Good Practice gaat DNB in op de eisen uit de wet- en regelgeving op het gebied van volmachten en de verwachtingen van DNB daarbij. Het is na intensief overleg met de sector tot stand gekomen. De Good Practice vervangt het Normenkader volmachten uit 2013.

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.