Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
14 jan 2020 Nieuws

Geen herstel adviesrapport kost geld

Een Consument wordt op 5 van de 6 aangevoerde punten in het ongelijk gesteld. Toch dient de adviseur een deel van de adviesnota terug te betalen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Een van de punten die de Consument aandroeg was: "Er staan fouten in het adviesrapport."

De Commissie stelt Consument op 5 uit 6 onderdelen in het ongelijk. Ten aanzien van het adviesrapport wordt Consument wel in het gelijk gesteld.

Adviesrapport

Consumenten stellen dat het adviesrapport meerdere fouten bevat. Zo wordt in het adviesrapport uitgegaan van een financiering zonder NHG, terwijl een financiering met NHG wél tot de mogelijkheden behoorde.

De Adviseur heeft in dit verband aangegeven dat de in het adviesrapport opgenomen berekening op basis van NHG was, maar dat de software nog rekende met de normen van 2017 en niet met de normen van 2018. Daarom moest dit handmatig worden aangepast. De Adviseur heeft erkend dat het mogelijk niet overal in het adviesrapport is aangepast. Wel stelt de Adviseur dat hij naar aanleiding van de e-mail van Consument 1 van 29 december 2017 telefonisch contact met haar heeft opgenomen en al haar vragen heeft beantwoord. Verder stelt de Adviseur dat het op de weg van Consumenten had gelegen om, indien zij nog vragen hadden over het adviesrapport, hier bij de Adviseur op terug te komen.

Commissie

De Commissie overweegt dat de Adviseur niet betwist dat het adviesrapport enige fouten bevat. Verder stelt de Commissie vast dat Consument in haar e-mail van 29 december 2017 aan de Adviseur heeft gevraagd om het adviesrapport aan te passen. De Commissie stelt vast dat de Adviseur geen herstelrapport heeft uitgebracht, maar dat de Adviseur het alleen telefonisch heeft toegelicht. Naar het oordeel van de Commissie had in dit geval van de Adviseur verwacht mogen worden dat hij een herstelrapport zou uitbrengen.

Beslissing

Dit alles leidt tot de conclusie dat (enkel) ten aanzien van het adviesrapport van een beperkte tekortkoming gesproken kan worden. De Commissie merkt overigens op dat dit niet tot enige schade heeft geleid. Wél vormt het voor de Commissie aanleiding om de advieskosten te matigen.

Aangezien de Adviseur op alle andere punten niet tekortgeschoten is, zal de Commissie de advieskosten slechts voor een zeer gering bedrag matigen. De Commissie stelt dit bedrag op € 250,-. Dit betekent dat de Adviseur (van het factuurbedrag van € 3.500,-) ten hoogste € 3.250,- in rekening mag brengen.


Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 jan 2020

Laatst gewijzigd

14 jan 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.