Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 mei 2020 Nieuws

Uniformiteit corona vragenlijst wenselijk

NHG vindt het, net als adviseurs en geldverstrekkers, belangrijk om tijdens het advies- en acceptatietraject aandacht te hebben voor de impact van de coronacrisis. Met als doel dat een verantwoorde financiering mogelijk blijft voor de consument.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Op dit moment zijn er verschillende werkwijzen in omloop. NHG roept op tot een uniforme aanpak. Dit geeft duidelijkheid voor de consument en houdt het adviestraject zo eenvoudig mogelijk.

Aansporing

Samen met een groot deel van de markt heeft NHG daarom een corona vragenlijst opgesteld. De vragen richten zich op de bestendigheid van het inkomen en de betaalbaarheid van de hypotheeklasten voor de consument. NHG spoort geldverstrekkers aan gebruik te maken van deze vragenlijst of deze te accepteren naast het gebruik van hun eigen vragenlijst.

Vragenlijst

De vragenlijst biedt klant en adviseur extra ruimte om aan te geven waarom een aanvraag verantwoord is. Daarmee wil men voorkomen dat consumenten die in getroffen branches werkzaam zijn per definitie geen toegang krijgen tot de hypotheekmarkt.
Download: "Vragenlijst" (Word, 2 pagina's)

Beleid

Iedere geldverstrekker past natuurlijk eigen acceptatiebeleid toe op de antwoorden. NHG vertrouwt erop dat een geldverstrekker aandacht besteed aan de coronacrisis tijdens het acceptatieproces. Dit controleren ze niet en verliesdeclaraties worden hier niet op gekort. Ze richten wel monitoring in, zodat ze afwijkingen van het gemiddeld percentage achterstandsmeldingen tijdig kunnen signaleren. Indien nodig kijken ze samen met een geldverstrekker hoe ze klanten beter kunnen helpen.


Bron: NHG

Lees ook…

Keuzehulp voor bepaling inkomen (NHG)

Als hypotheekadviseur kun je nu gebruik maken van de Keuzehulp Bepaling Inkomen. De keuzehulp helpt je snel het juiste instrument voor de bepaling van het inkomen te kiezen.

Verdiepende vragen bij toetsing inkomen zelfstandigen

Door maatwerk te bieden bij de Inkomensverklaring ondernemer, wil NHG voorkomen dat ondernemers die in de getroffen branches werkzaam zijn per definitie geen toegang krijgen tot de hypotheekmarkt. Dit betekent dat NHG niet per branche, maar per aanvraag beoordelt wat verantwoord is.

Toelichting verdiepende vragen IKV ondernemers

Sinds 30 maart jl. is de procedure voor toetsing van het inkomen van zelfstandigen uitgebreid met een aantal verdiepende vragen. Via OvFD en Adfiz bleek dat in de praktijk behoefte bestaat aan toelichting op deze vragen meldt NHG.

Nieuwe NHG consumentenfolder beschikbaar

De NHG brochure 2020 is beschikbaar. Wilt u uw klanten informeren over de voordelen van NHG?

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 mei 2020

Laatst gewijzigd

27 mei 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.