Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
26 jun 2020 Nieuws

'Informatie' website niet bindend

Consument heeft een hypothecaire geldlening afgesloten bij de Bank. Na het afsluiten van de hypotheek heeft Consument in de online omgeving van de Bank een knop met 'rentemiddeling' gezien.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Op een later moment wilde Consument gebruik maken van rentemiddeling. De Bank heeft daarop aangegeven dat rentemiddeling niet wordt aangeboden bij de Bank. Consument stelt zich op het standpunt dat zij ervan uit mocht gaan dat rentemiddeling mogelijk is vanwege de knop die in de online omgeving zichtbaar was.

Aanbod?

De Commissie stelt vast dat in de hypotheekovereenkomst geen mogelijkheid tot rentemiddeling is opgenomen. De vraag die resteert is of een aanvullende overeenkomst tot stand is gekomen op grond van aanbod en aanvaarding, waarin het recht van rentemiddeling is opgenomen.

Beslissing

Naar het oordeel van de Commissie kan de knop waarmee rentemiddeling kon worden aangevraagd niet worden aangemerkt als een aanbod. Om te kunnen spreken van een aanbod zal immers op hoofdpunten duidelijk moeten zijn onder welke voorwaarden de nog te sluiten overeenkomst zal worden gesloten. De knop met rentemiddeling moet worden gezien als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. De Commissie verklaart de klacht van Consument ongegrond.


Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Foutje website rechtsgeldig?

Consument sluit een hypothecaire geldlening af bij de geldverstrekker. In de offerte is bepaald dat, indien de rente op de dag van passeren lager is dan de in offerte vermelde rente, hij de lagere rente krijgt.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 jun 2020

Laatst gewijzigd

26 jun 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.