Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
9 jul 2020 Nieuws

Concepten voor UPO-modellen 2021 gepubliceerd

Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie hebben de concepten voor de UPO-modellen 2021 en de bijbehorende handleiding gepubliceerd. De modellen voor het UPO 2021 zijn nog niet officieel vastgesteld.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Twee kleine wijzigingen

Het concept-UPO 2021 bevat twee (kleine) aanpassingen ten opzichte van het UPO 2020.

Allereerst is er een nieuw icoon ontwikkeld dat pensioenuitvoerders moeten gebruiken voor de fiscale jaarruimte bij het nettopensioen. Dit icoon is ontwikkeld om te voorkomen dat deelnemers de fiscale jaarruimte bij het nettopensioen verwarren met de factor A.

De tweede aanpassing is dat in de handleiding bij het UPO 2021 het advies is opgenomen om de bedragen bij de navigatiemetafoor af te ronden op hele euro’s.

Voorbehoud

Minister Koolmees heeft eerder enkele beleidsvoornemens uitgesproken. Een van die voornemens is om de wettelijke verplichting tot het gebruik van het format van het UPO af te schaffen. Omdat op dit moment nog niet bekend is hoe het ministerie van SZW dit voornemen wil uitwerken en wanneer dat vervolgens van kracht zal zijn, hebben de pensioenkoepels wel al formats voor het UPO 2021 opgesteld. In het licht van het voorgaande hebben de pensioenkoepels de wijzigingen beperkt gehouden.

 

   

 


Bron: Verbond van Verzekeraaars / Pensioenfederatie

Lees ook…

UPO-modellen 2020 officieel vastgesteld

Minister Koolmees heeft op 29 augustus 2019 de modellen voor het UPO 2020 officieel vastgesteld. De belangrijkste wijziging in de modellen voor het UPO 2020 is het opnemen van het bereikbaar pensioen in drie scenario’s, berekend met de Uniforme Rekenmethodiek (URM). De drie scenario’s worden getoond in een ‘navigatiemetafoor’ op de UPO’s voor (actieve en gewezen) deelnemers. In de modellen voor het UPO voor ex-partners en gepensioneerden staan ze niet.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.