Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 jul 2020 Nieuws

Verduidelijking 'Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis'

Hebt u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd vanwege de coronacrisis? Dan hebt u dit waarschijnlijk gedaan voor een periode van 3 maanden. U kunt ervoor kiezen het bijzonder uitstel voor de uitgestelde belastingen te verlengen. Dit doet u snel en eenvoudig met een online formulier.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Als u eerder uitstel hebt aangevraagd en de periode van 3 maanden uitstel voorbij is, krijgt u een brief van ons. Wellicht hebt u deze brief in de afgelopen week ook zelf ontvangen. In de brief wijzen we er ook op dat u het bijzonder uitstel kunt verlengen.

Een passage in de brief is wat onhandig geformuleerd. Daardoor zou u kunnen denken dat u de uitgestelde belasting in 1 keer weer moet terugbetalen. Dit is niet het geval. Wij gaan de brief hierop aanpassen.

Het kabinet wil ondernemers zo goed mogelijk helpen en kijkt naar gespreide terugbetalingsmogelijkheden en maatwerk. Dit wordt deze zomer verder uitgewerkt. Als er meer duidelijk is, informeren wij u. Tot dat moment hoeft u dus nog niet terug te betalen. Ook kunt u langer bijzonder uitstel aanvragen, als de 3 maanden zijn verstreken.

De verlenging van het bijzonder uitstel geldt voor alle aanslagen van belastingen waarvoor u eerder uitstel van betaling hebt aangevraagd. En voor aanslagen die u tijdens de periode van verlenging ontvangt. Uiteraard is het mogelijk om voor die tijd te betalen, maar dit hoeft dus niet.

Bijzonder uitstel van betaling verlengen

Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel vindt u meer informatie over het aanvragen en verlengen van bijzonder uitstel van betaling, met een link naar het online formulier.

 

Bron: Belastingdienst

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 jul 2020

Laatst gewijzigd

13 jul 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.