Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
7 okt 2020 Nieuws

Veelgestelde vragen WA-direct

Verzekeraars kunnen met een directe verzekering, de zogenoemde WA-direct, de schade voor hun verzekerden direct afhandelen. Dat leidt tot een vlottere schadeafhandeling en een hogere klanttevredenheid. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Hoe werkt het?

Als er een ongeval tussen twee personenauto’s heeft plaatsgevonden, meldt iedere partij de schade bij zijn eigen verzekeraar. De verzekeraar onderzoekt vervolgens of er dekking is. Als een verzekerde alleen WA-verzekerd is, neemt de verzekeraar de schade in behandeling als de andere partij mede of volledig aansprakelijk is voor het ongeval. De schade wordt dus altijd met de eigen verzekerde afgehandeld. Dat betekent dat eventuele discussies over de aansprakelijkheid ook plaatsvinden met de eigen verzekeraar.

Verhaal

Nadat de schade is vastgesteld en uitgekeerd aan de klant, vindt er pas verhaal plaats bij de aansprakelijke verzekeraar. Op dit moment werkt dat bij cascoverzekeringen ook al zo en verzekeraars hebben ervaren dat het een efficiënt proces is, vooral doordat discussies tussen verzekeraars onderling zoveel mogelijk worden voorkomen. Net als bij casco-verzekeringen vindt het verhaal namelijk plaats via Clearinghuis, op basis van de Overeenkomst Vereenvoudigde Schadeafwikkeling (OVS).

Waarom WA-direct?

De WA-direct heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de huidige situatie, waarbij je bij schade ‘afhankelijk’ bent van de verzekeraar van de tegenpartij. Het grootste voordeel is dat je altijd bij je eigen verzekeraar kunt aankloppen die de schade voor jou regelt. Deze verzekeraar ken je en bovendien kun je die makkelijk en snel bereiken.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

 

7/10/2020 Kamervragen

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 jul 2020

Laatst gewijzigd

7 okt 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.