Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
4 aug 2020 Nieuws

Nieuwe BORG-regelingen

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft de nieuwe BORG-regelingen gepubliceerd. De oude BORG-regeling is opgesplitst in 2 nieuwe regelingen. Een regeling voor het leveren van bouwkundige beveiliging en een regeling voor het leveren van alarminstallaties.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Als bewijs dat jouw pand goed beveiligd is tegen inbraak, ontvang je na oplevering een certificaat. In sommige gevallen heb je dit certificaat nodig om een inboedelverzekering af te kunnen sluiten.

Splitsen

Waar BORG voorheen bestond uit 1 regeling, is deze nu opgesplitst in 2 aparte regelingen: BORG-B (leveren bouwkundige beveiliging) en BORG-E (leveren alarminstallatie).

Heldere voorwaarden

Binnen de oude regeling ontving de klant een certificaat of een opleverbewijs. Met name de opleverbewijzen leverden nog wel eens onduidelijkheid op. Opleverbewijzen zijn binnen de nieuwe BORG-regelingen dan ook niet meer mogelijk. Een klant ontvangt voortaan na oplevering altijd een certificaat. Daarin zijn de uitgevoerde maatregelen scherp vastgelegd. Mocht er onverhoopt toch ingebroken worden, dan leidt dit tot minder discussie achteraf. Daar hebben de klant, het BORG-bedrijf en de verzekeraar baat bij.

Verbeterde Risicoklasseindeling 2.0 (VRKI)

De VRKI blijft de basis van de BORG-regelingen. Een BORG-beveiligingsbedrijf bepaalt de risicoklasse van een pand met behulp van de VRKI. Deze risicoklasse geeft inzicht in de te nemen organisatorische, bouwkundige, elektronische en meeneembeperkende beveiligingsmaatregelen. Hierdoor wordt de samenhang in de beveiliging die het BORG-beveiligingsbedrijf aanbrengt gewaarborgd.

 

Bron: HetCVV

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Publicatie nieuwe Verbeterde Risicoklassenindeling 2.0

Het Verbond van Verzekeraars, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het Deskundigenpanel Inbraak hebben de Verbeterde Risicoklassenindeling 2.0 versie 2020 (VRKI) gepubliceerd. Deze versie is vanaf 1 januari 2020 van kracht.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

4 aug 2020

Laatst gewijzigd

4 aug 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.