Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 aug 2020 Nieuws

Stijging aantal nieuwe garanties

In het tweede kwartaal van 2020 nam het aantal NHG-garanties met 12% toe ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019. In totaal hebben 34.400 huishoudens in het tweede kwartaal van 2020 een hypotheek met NHG afgesloten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Sinds de tweede helft van 2019 zien we een stijging van het aantal huishoudens dat een woningverbetering financierde met NHG, zoals het herstel van achterstallig onderhoud en het treffen van energiebesparende voorzieningen. De verschillende initiatieven van de overheid, financiële dienstverleners en overige belangenorganisaties lijken eigenaren in toenemende mate te bewegen tot het verduurzamen van de eigen woning. In het tweede kwartaal van 2020 nam dit aantal met 55% toe, ten opzichte van het aantal in het tweede kwartaal van 2019.

Het aantal NHG-garanties voor aankoop was in het tweede kwartaal vrijwel gelijk aan het aantal in dezelfde periode vorig jaar.

De overige groei van het aantal garanties (stijging van 33% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar) is verder voornamelijk toe te schrijven aan een toename van oversluitingen door de lage hypotheekrentetarieven.

Aantal verliesdeclaraties en gemiddeld uitgekeerde verliesbedrag nemen af

De coronacrisis heeft sinds de laatste maand van het eerste kwartaal van 2020 invloed op de Nederlandse economie. De mate waarin dit het geval is, is nu echter nog onzeker en ook nog niet in de huidige cijfers terug te zien. Sinds de aanvang van de coronacrisis biedt NHG woningeigenaren extra ondersteuning, door hulp bij toegang en betaalpauzes voor woningbehoud (en procesverbeteringen) te versnellen met ketenpartners.

Het afgelopen kwartaal ontving NHG slechts 27 verliesdeclaraties van geldverstrekkers. Deze afname hangt vooral samen met de stijging van de huizenprijzen. Hierdoor is de verkoopopbrengst van een woning meestal voldoende om de hypotheekschuld te kunnen afbetalen.

 

Bron: NHG (Q2-2020)

Lees ook…

NHG Liquiditeitsprognose 2020-2025

NHG heeft haar Liquiditeitsprognose voor de komende jaren gepubliceerd. Tevens is een toelichting op de verlenging van de Woonlastenfaciliteit bijgevoegd.

Meer (NHG) maatwerk voor ondernemers

Als er sprake is van een tijdelijke daling van de omzet als gevolg van de cononacrisis, kunnen geldverstrekkers 'soepeler' rekenen, ingeval van NHG hypotheken.

NHG kwartaalcijfers Q1-2020

In het eerste kwartaal van 2020 is het garantievermogen van NHG (Nationale Hypotheek Garantie) toegenomen tot € 1,46 miljard. Dit is een stijging van 1,7% ten opzichte van eind 2019. Daarmee is NHG stevig gekapitaliseerd om woningeigenaren een vangnet te bieden als dat nodig is.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 aug 2020

Laatst gewijzigd

7 aug 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.