MijnFintool

Nieuws

Kamervragen over methodiek voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over de wijziging van de diverse besluiten in verband met de aanpassing van de methodiek voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen en de inijking van energielabels.

Vanaf 1 januari 2021 kunnen nieuwe energielabels alleen worden opgesteld op basis van de nieuwe bepalingsmethode, de NTA 8800. Een overgangsregeling zou inhouden dat er de facto verschillende energielabelsystemen en meerdere rekenmethodes operationeel en onderhouden moeten worden. Dat leidt ook tot extra kosten. Een energielabel op basis van de oude methoden voldoet niet aan de EU-verplichting om het energielabel te baseren op de indicator kWh/m2 per jaar.

Bij oplevering, verhuur of verkoop van een (nieuw) gebouw dient vanaf 1 januari 2021 een energielabel te worden gemaakt conform de nieuwe bepalingsmethode NTA 8800.

Bestaande energielabels

Energielabels zijn 10 jaar geldig. Een nieuw energielabel op basis van de nieuwe methode is nodig als er nog geen energielabel is of als het huidige label verlopen is. Op dat (vernieuwde) energielabel wordt de energieprestatie uitgedrukt in kWh/m2 per jaar, conform de herziene EU-richtlijn energieprestatie gebouwen (EPBD).

 

Bron: Rijksoverheid

Modules & dossiers

Opvoerdatum

07 sep 2020

Laatst gewijzigd

07 sep 2020

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1