Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
11 sep 2020 Nieuws

Niet-rokerstarief overlijdensrisicoverzekering

Consument stelt dat de door Verzekeraar toegepaste korting van 25% op de uitkering onterecht is. Haar overleden echtgenoot rookte niet, maar gebruikte slechts enkele malen een nicotinespray.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Voorwaarden

"Maakt het uit of de verzekerde rookt of niet?
Rookt de verzekerde niet of heeft deze de afgelopen twee jaar niet gerookt, dan is er een korting gegeven op de premie. Begint een verzekerde (weer) met roken, geeft u dat dan direct aan ons door. De korting op de premie vervalt dan. Onder roken verstaan we het gebruik van elk middel dat nicotine bevat. Als de verzekerde stopt met roken, dan wordt er na twee jaar een korting gegeven op de premie. Geef dit tijdig aan ons door.

Als er onvolledige of onjuiste informatie is verstrekt
Wij gaan ervan uit dat alle opgegeven informatie volledig en juist is. Als dat later niet zo blijkt te zijn, dan kunnen wij de verzekering opzeggen. Of wij kunnen de uitkering verlagen of een uitkering weigeren.
Is de leeftijd van een verzekerde niet juist opgegeven, dan wordt de uitkering aangepast aan de juiste leeftijd. Als de verzekerde bij ons bekend is als niet-roker, en later blijkt bij het overlijden dat deze verzekerde rookte of de afgelopen twee jaar heeft gerookt, dan keren wij 75% van het verzekerde bedrag uit.”

Ondubbelzinnig

De op de verzekering van toepassing zijnde voorwaarden zijn naar het oordeel van de Commissie helder verwoord en maar voor één uitleg vatbaar.

Beslissing

Consument en haar echtgenoot hadden zich ervan bewust moeten zijn dat het weer gaan roken, waaronder het gebruik van een nicotinespray, gemeld diende te worden bij Verzekeraar. De Commissie sluit niet dat zij dit wellicht over het hoofd hebben gezien, maar dit doet niets af aan het feit dat zij dit wel hadden moeten doen. Het beroep op de verzekeringsvoorwaarden is gerechtvaardigd.
Vordering van Consument is afgewezen.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 sep 2020

Laatst gewijzigd

11 sep 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.