Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
26 okt 2020 Nieuws

Asbestdaken verzekeren

In de uitzending van Kassa van zaterdag wordt gesuggereerd dat verzekeraars op dit moment het saneren van particuliere asbestdaken na brand niet (meer) vergoeden. Het is op dit moment nog steeds mogelijk om een verzekering te vinden voor asbestdaken. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Verzekeringsmarkt in beweging

De verzekeringsmarkt is echter in beweging op het gebied van asbestdekkingen. Bij het afsluiten van een nieuwe (opstal)verzekering bieden sommige verzekeraars geen dekking meer of slechts beperkte dekking voor schade aan of door asbestdaken. Er zijn ook verzekeraars die alleen (nieuwe) dekking bieden als de verzekerde een saneringsplan kan overleggen. Het jongste asbest dak is inmiddels meer dan 30 jaar oud en daarmee afgeschreven. Dat kan reden zijn voor sommige verzekeraars om niet meer of slechts een deel van de waarde van het dak uit te keren bij schade. Daarbij leveren oude asbestdaken een gevaar voor de volksgezondheid op, wat pleit voor het vervangen van deze daken de komende jaren.

Nederland asbestveilig

Verzekeraars spelen geen rol bij de preventieve sanering van asbestdaken, maar zijn wel bekend met de problematiek en denken daarom samen met de overheid en andere betrokken partijen mee om Nederland asbestveilig te maken.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Lees ook…

Kamervragen over asbest in drinkwater

Minister Van Nieuwenhuizen gaf antwoord op Kamervragen over asbest in drinkwater door asbestcementbuizen in het drinkwaterleidingnet.

Verwijdering asbest verworpen door Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft dinsdag 4 juni het wetsvoorstel Verwijdering asbest en asbesthoudende producten verworpen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

26 okt 2020

Laatst gewijzigd

26 okt 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.