Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 feb 2021 Nieuws

Kredietverzekeraars verlengen herverzekering

De Staat is met de kredietverzekeraars overeengekomen nog zes maanden langer op te treden als herverzekeraar voor uitstaande en toekomstige leverancierskredieten die verzekerd zijn bij de Nederlandse kredietverzekeraars. De Europese Commissie is akkoord met de verlenging tot en met 30 juni 2021.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Regeling heeft beoogd effect

Sinds de herverzekering in juni van dit jaar formeel van start is gegaan, ontvangt de Nederlandse overheid maandelijks uitgebreide rapportages van de verzekeraars. Hieruit blijkt dat de maatregel tot op heden het beoogde effect heeft gehad: het op grote schaal verlagen en intrekken van kredietlimieten vanwege toegenomen kredietrisico is voorkomen.

De schades lopen sinds de zomer wel weer iets op, maar mede dankzij het pakket aan overheidsmaatregelen blijft de oorspronkelijk verwachte toename van het aantal faillissementen vooralsnog uit.

Welk effect de verlenging van de maatregel heeft in 2021, met een tweede lockdown en het uiteindelijk afbouwen van de overheidssteun in het vooruitzicht, zal blijken.

In 2020 leverde de herverzekering per saldo inkomsten op voor de Nederlandse overheid, maar daar staat het toegenomen risico tegenover. De regeling was in 2020 verliesgevend voor de betrokken kredietverzekeraars, maar zij zijn bereid dit verlies te nemen om zo ondernemend Nederland te steunen in deze economisch moeilijke tijden.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Verlengingsclausule Crisismaatregel Herverzekering Leverancierskredieten

Tot op heden zijn de verwachte schadeclaims en faillissementen onder de regeling als gevolg van de COVID-19 crisis uitgebleven. Het uitblijven van de schades is deels te verklaren door de overheidssteunmaatregelen en het gebruik van opgebouwde buffers door bedrijven.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 dec 2020

Laatst gewijzigd

4 feb 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.