Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
1 mrt 2021 Nieuws

Check voorwaarden woonlastenverzekering

Eerder was bij Kifid een uitspraak omtrent de uitleg van de polisvoorwaarden van een woonlastenbeschermer (2 banen, 1x verlies baan). Maar het is ook goed om te kijken wat de voorwaarden zeggen over een PAWW uitkering.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Stichting PAWW

In 2016 is een apart fonds onder de naam ‘Stichting Private Aanvulling WW en WGA’ (PAWW) opgericht. Cao-partijen kunnen een afspraak over de reparatie van het zogeheten ‘derde WW-jaar’ onderbrengen bij de private Stichting PAWW.

CAO

Decentrale cao-partijen kunnen zich vrijwillig aansluiten bij één van de verzamel-cao’s. Dit doen ze door de werkingssfeer van hun reguliere arbeidsvoorwaarden-cao hierin onder te brengen. De overeenkomsten van meerdere decentrale cao-partijen worden vervolgens binnen een sector gebundeld tot één verzamel-cao. Deze overstijgt het niveau van de gebruikelijke cao’s voor bedrijfstakken en sectoren.

* Overzicht van aanmeldingen in verzamel-cao’s tot nu toe (pdf, kijk voor meest recente versie op https://spaww.nl/cao-partijen/verzamel-caos/

 

FAQ

Ik ontvang een WW-uitkering. Kom ik in aanmerking voor een PAWW-uitkering?
Ja, als uw voormalige werkgever zich bij ons heeft aangemeld. De voorwaarden voor de PAWW zijn onder meer:

  • U heeft minimaal tien jaar gewerkt.
  • Uw laatste werkgever was aangesloten bij Stichting PAWW toen u ontslag kreeg.
  • Aansluitend op dat dienstverband krijgt u een WW-uitkering.
  • Na afloop van deze WW bent u nog steeds werkloos.

---

Ik ontvang een WW-uitkering. Kom ik in aanmerking voor een PAWW-uitkering?
Om in aanmerking te komen voor een PAWW-uitkering dient u een aanvraag in bij Stichting PAWW. Dit kan vanaf een maand voor het aflopen van uw WW-uitkering.

 

Bron: Stichting PAWW/   Stvda

 

Fintool: Voor de adviespraktijk is dan vervolgens de vraag wat voor verwachtingspatroon de consument heeft en hoe een en ander is uitgelegd. Dossiervorming/ gespreksnotities?

Lees ook…

Combibaan en woonlastenverzekering

De consument had twee dienstverbanden. Op enig moment is het dienstverband bij werkgever A geëindigd. Vanwege het verlies van deze baan ontvangt de consument een uitkering van het UWV. De consument heeft een beroep gedaan op haar verzekering bij de verzekeraar.

Private aanvullende WW- of WGA-uitkering

Stichting van de Arbeid vraagt aan vakbonden en werkgevers om bij beëindigingsovereenkomsten de werknemer te wijzen op eventuele recht op private aanvullende WW- of WGA-uitkering. Daarnaast is er een rekentool beschikbaar

Reparatie beperking duur en opbouw WW

Vanaf 1 januari 2016 is de maximale WW-duur vanwege de Wwz stapsgewijs verlaagd naar 24 maanden. In het sociaal akkoord 2013 hebben partijen afgesproken om de beperking van 38 naar 24 maanden per 1 januari 2016 te repareren tot 38 maanden, en om de versoberde opbouw van de WW te repareren.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

1 mrt 2021

Laatst gewijzigd

1 mrt 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.