MijnFintool

Nieuws

Gesprekshandreiking en signaalkaart bij geldproblemen

Het Nibud heeft een aantal hulpmiddelen ontwikkeld voor werkgevers of ondersteuners van ondernemers. Zo kunnen zij een rol spelen in het voorkomen van ernstige geldproblemen.

De hulpmiddelen zijn er voor twee doelgroepen:

  • voor werkgevers (en HR-managers, teamleiders, bedrijfsmaatschappelijk werkers etc.)
  • voor ondersteuners van ondernemers (denk aan: boekhouders, adviseurs, etc)

Onder werkgevers wordt verstaan iedereen die als werkgever, leidinggevende of vanuit een andere ondersteunende rol dagelijks contact heeft met werkenden. Bijvoorbeeld directeuren, teamleiders, HR-managers, adviseurs P&O, salarisadministrateurs en bedrijfsmaatschappelijk werkers. Ook intercedenten kunnen gebruik maken van deze handreiking.

Ondersteuners van zzp’ers en ondernemers zijn te vinden onder accountants, adviseurs, boekhouders, opdrachtgevers en belangenbehartigers: zij die vanuit een ondersteunende rol contact hebben met hen.

Downloaden van de hulpmiddelen

Via onderstaande links kunt u de Gesprekshandreiking en de Signaalkaart voor uw doelgroep downloaden en opslaan. Het zijn printbare bestanden op A4-formaat.

Bovenstaande materialen zijn standaard uitingen. Als u lokale ondersteuning wilt opnemen in de Gesprekshandreiking, neem dan contact op met Sandra Schoenmakers (Nibud).

Achtergronden geldproblemen bij werknemers en ondernemers

Bij drie op de vijf bedrijven lopen mensen rond met geldproblemen, zo blijkt uit Nibud-onderzoek. Mensen die in dienst zijn, uitzendkrachten of ingehuurde zzp’ers: onder deze medewerkers zijn er zeker mensen die betalingsachterstanden of schulden hebben. Geldproblemen hebben vaak grote invloed op het dagelijks functioneren, privé en op het werk. Ook voor het bedrijf heeft dit gevolgen. Denk aan kosten voor het verwerken van loonbeslagen, productiviteitsafname en kosten voor verzuim.

 

Bron: Nibud

 

Meldpunt voor zzp’ers

Bent u zzp’er? En loopt u tegen problemen aan met gemeentelijke schuldhulpverlening? Dan kunt u dit melden via meldpuntzzp@nationaleombudsman.nl. De Nationale ombudsman verzamelt deze verhalen voor zijn onderzoek, dat concrete verbeterpunten voor gemeenten moet opleveren.

Bron: Nationale Ombudsman

Modules & dossiers

Opvoerdatum

08 apr 2021

Laatst gewijzigd

08 apr 2021

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1