Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 apr 2021 Nieuws

Gesprekshandreiking en signaalkaart bij geldproblemen

Het Nibud heeft een aantal hulpmiddelen ontwikkeld voor werkgevers of ondersteuners van ondernemers. Zo kunnen zij een rol spelen in het voorkomen van ernstige geldproblemen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De hulpmiddelen zijn er voor twee doelgroepen:

  • voor werkgevers (en HR-managers, teamleiders, bedrijfsmaatschappelijk werkers etc.)
  • voor ondersteuners van ondernemers (denk aan: boekhouders, adviseurs, etc)

Onder werkgevers wordt verstaan iedereen die als werkgever, leidinggevende of vanuit een andere ondersteunende rol dagelijks contact heeft met werkenden. Bijvoorbeeld directeuren, teamleiders, HR-managers, adviseurs P&O, salarisadministrateurs en bedrijfsmaatschappelijk werkers. Ook intercedenten kunnen gebruik maken van deze handreiking.

Ondersteuners van zzp’ers en ondernemers zijn te vinden onder accountants, adviseurs, boekhouders, opdrachtgevers en belangenbehartigers: zij die vanuit een ondersteunende rol contact hebben met hen.

Downloaden van de hulpmiddelen

Via onderstaande links kunt u de Gesprekshandreiking en de Signaalkaart voor uw doelgroep downloaden en opslaan. Het zijn printbare bestanden op A4-formaat.

Bovenstaande materialen zijn standaard uitingen. Als u lokale ondersteuning wilt opnemen in de Gesprekshandreiking, neem dan contact op met Sandra Schoenmakers (Nibud).

Achtergronden geldproblemen bij werknemers en ondernemers

Bij drie op de vijf bedrijven lopen mensen rond met geldproblemen, zo blijkt uit Nibud-onderzoek. Mensen die in dienst zijn, uitzendkrachten of ingehuurde zzp’ers: onder deze medewerkers zijn er zeker mensen die betalingsachterstanden of schulden hebben. Geldproblemen hebben vaak grote invloed op het dagelijks functioneren, privé en op het werk. Ook voor het bedrijf heeft dit gevolgen. Denk aan kosten voor het verwerken van loonbeslagen, productiviteitsafname en kosten voor verzuim.

 

Bron: Nibud

 

Meldpunt voor zzp’ers

Bent u zzp’er? En loopt u tegen problemen aan met gemeentelijke schuldhulpverlening? Dan kunt u dit melden via meldpuntzzp@nationaleombudsman.nl. De Nationale ombudsman verzamelt deze verhalen voor zijn onderzoek, dat concrete verbeterpunten voor gemeenten moet opleveren.

Bron: Nationale Ombudsman

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 apr 2021

Laatst gewijzigd

8 apr 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.