Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
9 apr 2021 Nieuws

Maak duidelijke(re) afspraken met consument

De consumenten hebben gevorderd dat de adviseur wordt veroordeeld tot het terugbetalen van de door hen betaalde advieskosten. Omdat de consumenten op de datum waarop de termijn van het financieringsvoorbehoud eindigde geen offertes hebben ontvangen, hebben zij de opdracht bij de adviseur beëindigd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De consumenten hebben gesteld dat op basis van de afspraak die zij met de adviseur hebben gemaakt geen kosten zijn verschuldigd.

Middenweg

De commissie is van oordeel dat nu is nagelaten een afspraak te maken voor de situatie dat als de opdracht voortijdig wordt beëindigd, de gevolgen hiervan voor rekening en risico van beide partijen komen.
De consumenten mochten er in dit geval redelijkerwijs niet van uitgaan dat helemaal geen kosten in rekening zouden worden gebracht indien zij de opdracht voortijdig zouden intrekken.

Nu de adviseur bij het maken van de afspraak tot terugbetaling bekend was met de omstandigheid dat de consumenten ook een opdracht wilden verstrekken aan een andere partij, is de commissie van oordeel dat het meer op de weg van de adviseur als professionele partij had gelegen om een duidelijke afspraak te maken in het geval de opdracht voortijdig zou worden beëindigd.

Gelet op de gegeven omstandigheden acht de commissie het redelijk als de factuur wordt verlaagd naar € 500,-. Zij wijst de vordering van de consumenten derhalve gedeeltelijk toe.


Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Zorg voor een tijdregistratiesysteem

Een Consument klaagt bij Kifid over de in rekening gebrachte advieskosten (na annulering overeenkomst).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

9 apr 2021

Laatst gewijzigd

9 apr 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.