Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
16 apr 2021 Nieuws

Eenzijdige aanpassing krediethypotheek

De consument heeft in 2011 een zogenoemde krediethypotheek bij de geldverstrekker afgesloten. Dit is een aflossingsvrije lening waarbij op ieder moment geld kan worden opgenomen tot aan de opnamelimiet.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In april 2020 heeft de geldverstrekker aangekondigd haar opnamebeleid te zullen wijzigen. De wijziging houdt in dat de consument niet meer vrijelijk geld kan opnemen, maar een opnameverzoek moet indienen.

De geldverstrekker beoordeelt vervolgens of de gewijzigde maandtermijn dan binnen de financiële mogelijkheden van de consument en de wet- en regelgeving met betrekking tot verantwoorde kredietverstrekking past.

De consument vindt het niet terecht dat de geldverstrekker het opnamebeleid gewijzigd heeft.

Beslissing

In lijn met de uitspraak 2020-889 oordeelt de commissie echter dat de geldverstrekker haar opnamebeleid mocht wijzigen. De vordering van de consument wordt daarom afgewezen.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Einde relatie? Zet dan (ook) blokkade op krediethypotheek

Een voormalig echtpaar heeft een krediethypotheek bij een geldverstrekker. Op het moment dat [naam Consument] de echtelijke woning reeds had verlaten heeft [naam van toenmalige echtgenoot], buiten haar medeweten en zonder haar toestemming, een fiks bedrag opgenomen.

Geactualiseerde Gedragscode consumptief krediet (april 2021)

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) hebben in overleg met de AFM en het Nibud een nieuwe methodiek ontwikkeld om de financiële situatie van de klant nog beter vast te leggen bij het verstrekken van consumptief krediet.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

16 apr 2021

Laatst gewijzigd

16 apr 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.