Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
17 nov 2021 Nieuws

SCVM start één centraal register voor huurbemiddelaars

Kwaliteitsregister Stichting Certificering Voor Makelaars (SCVM) richt per 1 januari 2022 één centraal register op dat de kwaliteitseisen, beroeps- en gedragsregels voor huurbemiddelaars vaststelt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

SCVM dat nu al de verkoopmakelaars certificeert is hiermee het eerste register specifiek gericht op het waarborgen van de kwaliteit van huurbemiddelaars. Hiermee wordt een antwoord gegeven op de roep om meer regie en kwaliteit in de huurmarkt en geeft dit consumenten bij eventuele misstanden de mogelijkheid gehoord te worden via het tuchtrecht.

Opleiding

Het centrale register van SCVM zorgt ervoor dat ingeschreven huurbemiddelaars aan opleidingseisen met betrekking tot het herkennen en voorkomen van ondermijning voldoen. Huurbemiddelaars ondertekenen een beroeps- en gedragscode die in klare bewoordingen discriminatie afwijst. Tevens worden zij jaarlijks verplicht bijgeschoold in de huurwetgeving én worden ze gesensibiliseerd in het tegengaan van discriminerende praktijken.

Code

In de beroeps- en gedragscode is opgenomen dat er geen misbruik gemaakt wordt van mensen in een precaire (financiële) situatie. Het register controleert de kwalificatie en de werkwijze van de bemiddelaar. Als hij of zij niet voldoet aan de code, wordt de bemiddelaar daarop aangesproken en kan hij of zij uiteindelijk worden geroyeerd.


Bron: SCVM

Lees ook…

Aanpak discriminatie bij woningverhuur

Minister Ollongren informeerde de Tweede Kamer over een aantal onderwerpen rondom de positie van huurders op de woningmarkt. Een inhaalhuurverhoging acht zij billijk.

Kamervragen over nepverhuursites

Minister Ferd Grapperhaus gaf antwoord op Kamevragen over het bericht dat criminelen een slaatje proberen te slaan uit oververhitte woningmarkt.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 nov 2021

Laatst gewijzigd

17 nov 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.