Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
14 jan 2022 Nieuws

Persoonlijke inflatiecalculator

Het CBS publiceert iedere maand het inflatiecijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI). Dit cijfer laat de prijsontwikkeling zien van een pakket goederen en diensten dat de gemiddelde consumptie van alle Nederlanders vertegenwoordigt. De gemiddelde Nederlander bestaat echter niet en waarschijnlijk is er niemand die precies dit pakket goederen en diensten consumeert. Hoe zou het inflatiecijfer eruit zien als het was gebaseerd op uw eigen uitgavenpatroon?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Met de persoonlijke inflatiecalculator kunt u in grote lijnen uw consumptiepatroon opgeven om zo een indicatie te krijgen van de gemiddelde jaarlijkse prijsontwikkeling die hoort bij uw eigen consumptiepakket.

De persoonlijke inflatie wordt met dezelfde prijsindices berekend als de officiële inflatie volgens de CPI. Het verschil is dat de onderscheiden consumptiecategorieën een andere weging hebben.

De persoonlijke inflatiecalculator werkt op tablet en pc, maar niet op mobiel.

 

Klik hier voor de 'persoonijke inflatiecalculator'.

 

Bron: CBS

Lees ook…

Rekenmodel vergelijking huur en hypotheeklasten en inflatie

De bruto hypotheeklasten blijven bij een vastgezette rente gelijk. Met een huurwoning stijgt de huur jaarlijks. In dit rekenmodel is een vergelijking gemaakt tussen de gelijkblijvende hypotheeklast en de stijgende huur. Ook is inzichtelijk gemaakt wat de hypotheeklasten na inflatie zijn, afgezet tegen de gestegen huurlast na inflatie.

Rentenieren - rekenmodel om te bepalen hoeveel gespaard dient te worden

Rekenmodel voor uw relaties, om snel inzichtelijk te maken wat er per maand gespaard dient te worden om de gewenste aanvulling op de oudedagsvoorziening te krijgen. Er is tevens een optie voor het doorrekenen van een inflatiecorrectie. Uiteraard kan een financieel adviseur prima inspelen op de 'tekorten' door een totaaladvies te geven over de oudedagsvoorzieningen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 jan 2022

Laatst gewijzigd

14 jan 2022

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.