Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
11 apr 2022 Nieuws

Compleet vernieuwd Nederlandwereldwijd.nl is live

De website van Nederland Wereldwijd is compleet vernieuwd. De site heeft een indeling die helemaal uitgaat van de behoeftes van burgers die in het buitenland zijn, daarnaartoe willen of naar Nederland komen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Onder de naam Project Loket Buitenland werkt BZ met 12 overheidsorganisaties aan Nederland Wereldwijd: 1 centrale ingang waar burgers hun overheidszaken kunnen regelen als zij in het buitenland (gaan) wonen, werken of studeren, of naar Nederland willen terugkeren.

Bezoeker

Om de bezoeker nog beter te helpen, maakt Nederlandwereldwijd.nl een duidelijke scheiding tussen informatie voor mensen die weten wat ze moeten doen en mensen die dat niet weten. De eerste groep biedt de site zo snel mogelijk de kans om hun zaken te regelen. De tweede groep krijgt uitleg, begeleidings- of achtergrondinformatie.

Straks ook voor inwoners in Nederland?

De website is door BZ ontwikkeld in nauwe samenwerking met Algemene Zaken. De techniek van Nederlandwereldwijd is gebaseerd op het door AZ ontwikkelde prototype 1Overheid: een digitale ingang waar de burger/klant terecht kan als startpunt van zijn klantreis.

De website is dan ook zo gebouwd dat die heel gemakkelijk uit te bouwen is als voorziening voor iedereen, dus ook voor mensen in Nederland zelf.

Engelstalige versie

Voorlopig is alleen de nieuwe Nederlandstalige versie van Nederlandwereldwijd live gegaan. De Engelstalige versie van Nederlandwereldwijd volgt in het tweede kwartaal van dit jaar.

 

https://www.nederlandwereldwijd.nl/


Bron: Rijksoverheid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 apr 2022

Laatst gewijzigd

11 apr 2022

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.