Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
24 jun 2022 Nieuws

Markt kan nieuwe ontwikkelingen aandragen

Vertegenwoordigers van aanbieders, adviseurs, bemiddelaars en opleidings- en exameninstituten en andere belangstellenden worden – net als voorgaande jaren -uitgenodigd ontwikkelingen (actualiteiten) aan te dragen bij het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De geselecteerde ontwikkelingen – en de daaraan gekoppelde toetstermen – worden vanaf 1 april 2023 in de Wft-examens opgenomen. Dit geldt voor de PE-examens, de Bijzondere examens en de initiële examens.

Inventarisatie en selectie

U kunt tot en met 24 juli 2022 nieuwe ontwikkelingen aandragen. Alle relevante ontwikkelingen worden door het CDFD verzameld en voorgelegd aan de PE-commissie.

Eerder ontvangen ontwikkelingen

Het CDFD heeft vooraf al een aantal ontwikkelingen ontvangen. Deze zijn opgenomen in het inventarisatieformulier. Deze ontwikkelingen zijn niet definitief. Uw aanvulling op deze ontwikkelingen is van harte welkom.

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen kunt u eenvoudig aan het inventarisatieformulier toevoegen. Geeft u minimaal aan wat aan de ontwikkeling ten grondslag ligt en vermeld bijvoorbeeld de nieuwe wet- of regelgeving, richtlijn, gedragscode of bedrijfsregeling?

De al ontvangen ontwikkelingen en de nieuw aangedragen ontwikkelingen die u opgeeft worden samengevoegd, waarna de PE-commissie de ontwikkelingen selecteert. In het najaar wordt de minister van Financiën over de op te nemen ontwikkelingen en toetstermen geadviseerd. Het besluit van de minister over de ontwikkelingen en toetstermen wordt hierna geconsulteerd door de minister van Financiën.

Criteria en aanlevering

Het inventarisatieformulier en de selectiecriteria vindt u via de links hieronder. U kunt de ontwikkelingen insturen via: info@cdfd.nl .

Selectiecriteria Wft-PE ontwikkelingen
Inventarisatiedocument Wft-PE ontwikkelingen 2023

 

Bron: CDFD

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

CDFD statistieken Wft-examens Q1-2022

Het CDFD publiceert één keer per kwartaal de cijfers van het lopende PE-jaar op de website. In dit document treft u de slagingspercentages en de aantallen afgenomen Wft-examens aan over de periode april 2021 tot en met maart 2022.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.