Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
21 apr 2023 Nieuws

Staffelbesluit pensioenen, onderdeel 4 onder g

Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen heeft een vraag en antwoord gepubliceerd.

Minister C.J. Schouten heeft de Tweede Kamer de conceptregelingen behorende bij het wetsvoorstel toekomst pensioenen toegezonden. Het betreft de conceptregeling toekomst pensioenen en de conceptregeling vrijstellingen Wet Bpf2000.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Vraag

In het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen wordt de wettelijk maximale toetredingsleeftijd voor pensioenopbouw verlaagd van 21 jaar naar 18 jaar. Wanneer het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal de verlaagde toetredingsleeftijd met ingang van 1 januari 2024 in werking treden.

Mogen partijen vanaf 1 januari 2024 bij toepassing van het huidige fiscale regime (tot uiterlijk 1 januari 2027), bij het vaststellen van een vast bedrag of vast percentage van de pensioengrondslag nog steeds uitgaan van de premie voor de leeftijdsklasse 20- tot en met 24-jarigen?

Antwoord

Ja,  in dit geval hoeft de pensioenregeling niet te worden aangepast vanwege de lagere maximale toetredingsleeftijd van 18 jaar.

In bijlage I, onderdeel 4 onder g van het Staffelbesluit is opgenomen dat indien sprake is van een beschikbare-premieregeling met een premie uitgedrukt in een vast bedrag of een vast percentage van de pensioengrondslag, mag worden uitgegaan van de premie voor de leeftijdsklasse 20- tot en met 24-jarigen. De premie voor die leeftijdsklasse geldt vanwege deze aanwijzing in het Staffelbesluit ook voor deelnemers die jonger zijn dan 20 jaar en hierdoor hoeft voor het leeftijdscohort 18-19 jaar in deze situatie geen aanpassing plaats te vinden.

Deze aanwijzing geldt alleen, indien sprake is van een beschikbare-premieregeling met een gelijkblijvende premie. In geval van een beschikbare-premieregeling met een stijgende premiestaffel, kan voor het leeftijdscohort 18-19 jaar niet worden uitgegaan van het staffelpercentage voor het leeftijdscohort 20-24 jaar. Het staffelpercentage voor het leeftijdscohort 18-19 jaar dient te worden vastgesteld op het (lagere) percentage dat bij dit leeftijdscohort hoort.

Bijlage I, onderdeel 4 onder g van het staffelbesluit is tevens niet van toepassing in geval van een beschikbare-premieregeling met een stijgende premiestaffel, waarbij de werkgeverspremie bestaat uit een gelijkblijvende premie en de werknemer vrijwillig kan bijsparen tot maximaal de percentages van een stijgende premiestaffel.

 

Bron: Belastingdienst

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

21 apr 2023

Laatst gewijzigd

21 apr 2023

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.