Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
18 aug 2023 Nieuws

Energielabelafschrift downloaden

Sinds 16 augustus 2023 kunnen huurders hun energielabelafschrift downloaden op MijnOverheid. Bewoners van een eigen woning konden dit al.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Met dit afschrift heeft een huurder meer inzicht in de energieprestatie van de woning, waaronder de hoeveelheid isolatie en aanwezige installaties. En dus ook meer inzicht in de kosten voor verwarming van de woning.

Naast de indicatie van de energierekening is deze informatie voor de huurder ook relevant omdat het energielabel meetelt in de huurpunten van het woningwaarderingsstelsel en dus de hoogte van de maximale huur mede bepaalt.

Eenvoudig zelf downloaden

Met een DigiD kan men inloggen op MijnOverheid. Door te klikken op ''Wonen'' en vervolgens op de tegel ''Energielabel'' kan het energielabelafschrift gedownload worden.
Een verhuurder of verkoper is verplicht om een energielabel en het afschrift beschikbaar te stellen bij het huren of kopen van een woning. Gebeurt dit niet of ben je het afschrift kwijt, dan kunnen nu zowel eigenaren als huurders het energielabelafschrift te allen tijde eenvoudig downloaden op MijnOverheid, ook wanneer deze na het transactiemoment wijzigt.

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Energielabel op MijnOverheid

Het energielabel komt voor huurders op MijnOverheid beschikbaar. Hiermee krijgen zij inzicht in de energieprestatie van hun woning, de maatregelen voor verduurzaming en de onderbouwing van de labelletter die meetelt in de punten van het Woningwaarderingsstelsel.

Onderschat risico verhuur pand niet

Polisbeding sluit dekking uit voor brandschade als in het verzekerde object een 'illegale activiteit' wordt uitgeoefend, zonder dat causaal verband hoeft vast te staan. De rechter boog zich over de vraag of zo'n beding geldig is.

Opsporingsdienst inspectie onderzoekt mogelijke fraude met energielabels

In het kader van een onderzoek naar mogelijke fraude met energielabels heeft de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (ILT-IOD) van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) onlangs 2 woningen en 2 bedrijfspanden doorzocht. De eigenaar wordt verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte met energielabels van woningen en bedrijfspanden en van het witwassen van het geld dat hiermee is verdiend.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 aug 2023

Laatst gewijzigd

18 aug 2023

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.