Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
2 feb 2024 Nieuws

Subsidie aanvragen en ontvangen namens woningeigenaren

Gemeenten kunnen sinds 1 februari 2024 woningeigenaren ontzorgen bij de verduurzaming van hun woning. Dit is mogelijk als gemeenten de energiebesparing (ISDE) aanvragen en ontvangen namens de woningeigenaar.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Veel gemeenten gaven de afgelopen jaren aan behoefte te hebben om namens woningeigenaren subsidie aan te vragen én te ontvangen. Dit is nu mogelijk.

Gemeenten kunnen bijvoorbeeld van deze mogelijkheid gebruik maken voor collectieve wijkaanpakken, waarbij de gemeente via de SpUk Lokale Aanpak Isolatie inwoners al zaken uit handen neemt. Maar de gemeente kan ook een ISDE-aanvraag doen voor een enkele woningeigenaar.

Keuze ligt bij gemeenten

Gemeenten mogen kiezen of zij deze optie aanbieden en wanneer ze deze ondersteuning kunnen bieden. De communicatie hierover naar woningeigenaren verloopt via de gemeenten zelf.   

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deelt de Handreiking over ISDE aanvragen namens woningeigenaren met gemeenten en op Volkshuisvestingnederland.nl. Komende tijd komt meer materiaal beschikbaar om gemeenten te helpen bij het proces.

Hulp en ondersteuning vanuit RVO

Gemeenten mogen rekenen op ondersteuning vanuit RVO via een speciaal team dat hun vragen beantwoordt. Contactgegevens en informatie over hoe de aanvraag van subsidie namens woningeigenaren werkt, vindt u op www.rvo.nl/isde-gemeenten.

Woningeigenaren die zelf ISDE aanvragen

Heeft u contact met woningeigenaren die willen weten of ze in aanmerking komen voor de subsidie of hoe ze de ISDE kunnen aanvragen? Dan kunt u hen nog steeds verwijzen naar www.rvo.nl/isde.

 

Bron: RVO

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 feb 2024

Laatst gewijzigd

2 feb 2024

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.