Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
1 mrt 2024 Nieuws

Polisvoorwaarden digitaal verstrekt?

De consument is van mening dat de verzekeraar dekking moet verlenen voor de door hem geleden waterschade. De consument heeft namens de VvE de voorwaarden niet ontvangen. De verzekeraar is van mening dat de VvE voldoende kennis heeft kunnen nemen van de voorwaarden. De voorwaarden worden elk jaar voorafgaand aan de ingangsdatum van de verzekering digitaal verstrekt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Verwijzing naar voorwaarden

Tussen partijen is niet in geschil dat de VvE en de verzekeraar schriftelijk communiceren. Zo ontvangt de consument namens de VvE bij de prolongatie een polisblad met begeleidende brief.

Daarin wordt verwezen dat de consument de website van de verzekeraar kan raadplegen voor de toepasselijke voorwaarden. Hierdoor is een deel van de overeenkomst schriftelijk, zoals overeengekomen met de VvE, maar een ander deel van de overeenkomst, namelijk de voorwaarden, digitaal gecommuniceerd. Dit is niet met de VvE overeengekomen. Er wordt daarbij slechts naar een algemeen deel van de website verwezen waarop verschillende voorwaarden te vinden zijn. Hiermee kan niet gesteld worden dat er bij verzekeraar sprake kan zijn van een gerechtvaardigd vertrouwen dat de consument namens de VvE artikel 8 van de voorwaarden zou hebben aanvaard. Een manier waarop wel gesteld had kunnen worden dat de consument artikel 8 van de voorwaarden zou hebben aanvaard, is als de voorwaarden tegelijk met de verlengingsbrief en het nieuwe polisblad zouden zijn gestuurd en de consument tegen artikel 8 van de voorwaarden geen bezwaar zou hebben gemaakt.
In dat geval kan worden aangenomen dat de verzekeraar erop mocht vertrouwen dat de consument artikel 8 van de voorwaarden aanvaardde.

Beslissing

De commissie is van oordeel dat de consument namens de VvE onvoldoende kennis heeft kunnen nemen van de voorwaarden. De voorwaarden zijn niet meegestuurd met de schriftelijke polis. De verzekering is voldoende bepaalbaar en brengt mee dat de onderhavige waterschade gedekt is. De klacht is gegrond en de commissie wijst de vordering toe.

 

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

1 mrt 2024

Laatst gewijzigd

1 mrt 2024

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.