Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
29 mrt 2024 Nieuws

Publieksmonitor pensioenen Q1-2024

Met deze publieksmonitor wil het Ministerie van SZW over meerdere jaren de reactie van het Nederlandse publiek op alles wat ze horen en zien over het pensioen inzichtelijk maken. De monitor dient daarmee inzicht te bieden in de mate waarin de communicatiedoelen van SZW en de andere stakeholders worden gerealiseerd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!
  • Het vertrouwen in het pensioen blijft stabiel. Iets minder dan twee derde van het publiek weet inmiddels dat er dingen gaan veranderen aan het pensioen. Het nieuwe pensioen ofwel de nieuwe pensioenwet wordt steeds meer betrokken bij toelichting op het vertrouwensoordeel. Desondanks heeft dit vooralsnog geen effect op de hoogte van het vertrouwen.
  • Het vertrouwen is stelselmatig hoger onder gepensioneerden en financieel hoog geletterden.

Het vertrouwen kan gemiddeld neutraal worden genoemd. Een grote middengroep heeft geen uitgesproken vertrouwen of wantrouwen. Veel mensen zeggen niet te weten of het goed geregeld is. Er is ook een groep van ca. 30% die duidelijk geen vertrouwen heeft. Dat heeft vooral te maken met de eigen situatie, soms ook met algeheel wantrouwen in de pensioensector en/of de overheid. Een groep van ca. 15% heeft veel vertrouwen. Zij hebben hun zaken meestal goed voor elkaar of denken dat dat zo is. Ook benoemen ze dat Nederland een zeer goed, dan wel het beste pensioenstelsel heeft en dat er veel geld (miljarden) in kas is.

 

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Publieksmonitor pensioenen kwartaal 3 2023

Met deze publieksmonitor (zevende meting) wil het Ministerie van SZW over meerdere jaren de reactie van het Nederlandse publiek op alles wat ze horen en zien over het pensioen inzichtelijk maken. De monitor dient daarmee inzicht te bieden in de mate waarin de communicatiedoelen van SZW en de andere stakeholders worden gerealiseerd.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 mrt 2024

Laatst gewijzigd

29 mrt 2024

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.