Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
5 jul 2024 Nieuws

Implementatiebesluit toegankelijkheidsvoorschriften bankdiensten

Deze algemene maatregel van bestuur strekt tezamen met de Implementatiewet toegankelijkheidsvoorschriften producten en diensten tot implementatie van de toegankelijkheidsrichtlijn.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De toegankelijkheidsrichtlijn strekt ertoe de toegankelijkheid van een aantal producten en diensten voor personen met een handicap of een functionele beperking te verbeteren. Hierdoor wordt de maatschappelijke participatie voor deze groep personen vergroot.

De Europese regelgeving voor bankdiensten en financiële diensten heeft als doel om consumenten in de hele Europese Unie te beschermen maar bevat geen toegankelijkheidsvoorschriften. Om personen met een handicap in staat te stellen in de gehele Europese Unie gebruik te maken van bankdiensten en weloverwogen beslissingen te kunnen nemen, stelt de toegankelijkheidsrichtlijn gemeenschappelijke toegankelijkheidsvoorschriften vast voor het verlenen van bankdiensten aan consumenten. Hierdoor worden personen met een handicap op gelijke wijze als andere consumenten beschermd en wordt een gelijk speelveld gewaarborgd voor financiële dienstverleners.

28 juni 2025

De richtlijn diende op uiterlijk 28 juni 2022 te zijn geïmplementeerd in nationale wetgeving en dient vanaf 28 juni 2025 te worden toegepast. Het gaat om bankdiensten die na 28 juni 2025 aan consumenten worden verleend.


Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 jul 2024

Laatst gewijzigd

5 jul 2024

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.