MijnFintool

Nieuws

Besluit gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2025

Rectificatie besluit - 14-8-2024
Op grond van het Besluit Wfsv stelt UWV een aantal parameters vast die dienen als basis voor de vaststelling van de individuele premie WGA en de individuele premie ZW. De parameters gelden voor de premie verschuldigd over het premieplichtige loon in het jaar 2025.

Gemiddelde premieplichtige loon

Het gemiddelde premieplichtige loon dient als basis voor het onderscheid tussen kleine, middelgrote en grote werkgevers. Kleine werkgever is de werkgever te wiens laste in het tweede kalenderjaar (2023) dat aan het premiejaar (2025) vooraf is gegaan, een premieplichtig loon is gekomen dat gelijk is aan of minder bedraagt dan 25 maal het gemiddelde premieplichtige loon (€ 990.000); middelgrote werkgever is de werkgever te wiens laste in dat jaar een premieplichtig loon is gekomen dat meer bedraagt dan 25 maal en gelijk is aan of minder bedraagt dan 100 maal het gemiddelde premieplichtige loon (€ 3.960.000); grote werkgever is de werkgever te wiens laste in dat jaar een premieplichtig loon is gekomen dat meer bedraagt dan 100 maal het gemiddelde premieplichtige loon.

Gemiddelde percentage

Het gemiddelde percentage is het percentage bedoeld in artikel 38, tweede lid, van de Wfsv. Het gemiddelde percentage wordt voor elk van de twee premiecomponenten vastgesteld volgens artikel 2.8 van het Besluit Wfsv. Het gemiddelde percentage wordt berekend door het totaalbedrag van de in 2025 verwachte lasten voor grote en middelgrote werkgevers voor elk onderdeel verminderd met de verwachte niet-premiebaten van de Whk voor grote en middelgrote werkgevers, te vermenigvuldigen met honderd, welke uitkomst wordt gedeeld door het totaalbedrag van het in het premiejaar verwachte premieplichtige loon van grote en middelgrote werkgevers en te betalen uitkeringen. Van middelgrote werkgevers wordt slechts een deel van de verwachte aan hen toe te rekenen lasten minus niet-premiebaten en loonsom gebruikt in deze berekening. Het resterende deel wordt bij de berekening van de sectorale premies gebruikt.

Daarnaast wordt middels een algemene opslag gecorrigeerd voor het negatieve effect van de maximumpremie op de premieopbrengst en voor het (gedeeltelijk) aanzuiveren van eventuele vermogenstekorten.

 

Bron: Rijksoverheid

14/8/2024 Er is een rectificatie gepubliceerd, zie downloads

Modules & dossiers

Opvoerdatum

22 jul 2024

Laatst gewijzigd

14 aug 2024

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1