Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten

Algemeen

1 tot 10 van 1336.
12 jul 2021 Nieuws

De Tweede Kamer heeft vijf moties aangenomen na het tweeminutendebat over belastingen over de box 3-heffing.

In afwachting van een nieuwe definitieve regeling op basis van heffing op reëel rendement, wil de Kamer dat het kabinet tussentijdse oplossingen voor spaargeld binnen box 3 verkent. De Kamer verzoekt het kabinet nog in 2021 een contourennota op te stellen voor de vormgeving van een heffing op werkelijk rendement zodat een nieuw kabinet deze contouren in 2022 kan omzetten in een voorstel van wet.
8 jul 2021 Nieuws

Rentemarge banken verder gedaald

De rentemarge van Nederlandse banken is vorig jaar gedaald. Doordat de rente naar verwachting laag blijft, houdt de druk op de rentemarge aan. Banken rekenen daarom op een steeds groter deel van het spaargeld een negatieve rente door. Dat meldt DNB.
5 jul 2021 Nieuws

Kamervragen over banksaldi overleden dierbaren

Minister Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over de banksaldi van overleden dierbaren.
5 jul 2021 Nieuws

Uitspraken Hoge Raad in twee box-3 zaken

De Hoge Raad heeft in twee uitspraken opnieuw geoordeeld over de verenigbaarheid van de box 3 heffing met artikel 1 Eerste Protocol (EP) bij het EVRM (recht van eigendom).
7 jul 2021 Nieuws

Beperkingen turbo's

Het aanbod van turbo’s aan Nederlandse retailbeleggers wordt aan banden gelegd. Met ingang van 1 oktober komt er een hefboombeperking, een verplichte risicowaarschuwing en een verbod op handelsbonussen.
22 jun 2021 Nieuws

Onderzoeken belasten werkelijk rendement en tegenbewijsregeling box 3 afgerond

Het onderzoek dat het kabinet heeft laten uitvoeren naar de praktische mogelijkheden van een box 3-heffing op basis van werkelijk rendement is afgerond. Op dit moment heeft de Belastingdienst niet voldoende informatie om zo’n stelsel in te voeren. Het onderzoek biedt meer inzicht in de mogelijkheden om wél over die data te beschikken. Het onderzoek biedt daarmee een goede basis waarmee het volgende kabinet een stelsel van werkelijk rendement verder kan uitwerken.
17 jun 2021 Nieuws

Premievrije polis hoop geld waard

Ondanks wanbetaling moet een verzekeraar toch het initieel verzekerde kapitaal aan de consument uitkeren. Hierop moeten het reeds uitgekeerde kapitaal en de verschuldigde maar nog niet betaalde premies in mindering worden gebracht.
16 jun 2021 Nieuws

Kamervragen kosten opname contanten

Minister Hoekstra gaf de Tweede Kamer antwoorden op Kamervragen over de doorberekening van kosten door banken bij het opnemen van contant geld.
11 jun 2021 Nieuws

Koersrisico bij afkoop beleggingsverzekering

Een consument klaagt over de termijn die de bank heeft gehanteerd bij het versturen van het verzoek aan de verzekeraar om verpanding op te heffen van de beleggingsverzekering van de consument.
10 jun 2021 Nieuws

Beleggen en social media

Dynamiek op social media kan leiden tot flinke koersschommelingen van financiële instrumenten. In een Market Watch gaat de AFM in op de risico’s van beleggingsbeslissingen die gemaakt worden door beïnvloeding via social media en welke vragen je jezelf moet stellen voordat je beslist tot een belegging.
Getoond 1 tot 10 van 1336. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.