Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
1 tot 10 van 990.
22 sep 2023 Nieuws

Leennormenmethodiek Consumptief krediet

In de publicatie van de leennormenmethodiek per 4 september j.l. is een kleine verbetering in de definitie van het Toetsinkomen doorgevoerd.
18 sep 2023 Nieuws

Verschuldigde kinderalimentatie

Verschuldigde kinderalimentatie moet voortaan eerder betaald worden bij het aflossen van schulden. Zo krijgen ouders die recht hebben op kinderalimentatie meer en eerder geld om voor de kinderen te zorgen.
18 aug 2023 Nieuws

Registraties Direct Pay Services bij Stichting BKR

Ondanks herhaald aandringen door BKR, ontbreekt bij consumenten elk perspectief dat de curator van het failliete Direct Pay Services (DPS) aan de slag gaat met de actualisering van hun registraties bij Stichting BKR (BKR).
14 aug 2023 Nieuws

Geen beslag bij schuld voor huwelijk?

Man en vrouw zijn in (beperkte) gemeenschap van goederen gehuwd. Man heeft schuld aan het UWV die dateert van vóór het huwelijk. Die schuld valt niet in de gemeenschap.
4 aug 2023 Nieuws

BKR statement in reactie op krantenartikel

In een krantenartikel werd gewezen op een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op 6 juni 2023, waarbij het Hof BKR verplicht om – net als kredietverstrekkers – verwijderverzoeken van consumenten te behandelen. BKR voldoet aan de uitspraak en behandelt deze verzoeken.
17 jul 2023 Nieuws

Monitor Wsnp 2022

De monitor Wsnp 2022 laat zien dat de instroom in de Wet schuldsanering natuurlijke personen (hierna: Wsnp) nog altijd daalt. Uit het rapport blijkt ook dat de Wsnp nog altijd een zéér effectieve oplossing is voor het oplossen van schulden: in 95% van de regelingen eindigt de Wsnp positief en raken burgers schuldenvrij.
14 jul 2023 Nieuws

Leennormenmethodiek Consumptief Krediet

De VFN heeft de geïndexeerde Leennormenmethodiek Consumptief Krediet gepubliceerd. De nieuwe Leennormenmethodiek dient geïmplementeerd te worden per maandag 4 september 2023.
26 jun 2023 Nieuws

Kamervragen over het bericht dat het BKR de bewaartermijn van BKR-registraties bekort

Minister Kaag gaf antwoord op vragen over het bericht dat het Bureau Kredietregistratie (BKR) de bewaartermijn van BKR-registraties bekort. Ook gaf zij antwoord op schriftelijke vragen over het bericht 'Mr. Frank Visser wil onterechte BKR-registraties aanpakken' en de bijbehorende uitzending van Radar.
26 jun 2023 Nieuws

Herziene Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Kleinzakelijke ondernemers krijgen in iedere fase van het financieringsproces de mogelijkheid om waar nodig in persoonlijk contact met de bank te komen. Dat is een belangrijke wijziging in de herziene Gedragscode Kleinzakelijke Financiering (GKF) die in gaat op 1 juli. Ook zullen banken bij afwijzing van een kredietaanvraag nadrukkelijker verwijzen naar alternatieve vormen van financiering. Dit meldt de Nederlandse Vereniging van Banken.
23 jun 2023 Nieuws

Wet stelsel kredietregistratie (internetconsultatie)

Bij kredietregistratie door BKR worden veel gegevens van mensen verwerkt. Het wetsvoorstel maakt van het beheer van het kredietregister een wettelijke taak, maakt het mogelijk om BKR aan te wijzen als uitvoerder van die taak, en zorgt ervoor dat gegevens zorgvuldig worden gebruikt.

In de vraagstelling (consultatie) komen de vragen 'positieve registratie hypotheken' en 'verkorten naar drie jaar' aan bod.
Getoond 1 tot 10 van 990. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.