MijnFintool

Home Dossiers aanvullende verzekering 1 tot 14 van 14
Nieuws
29 nov 2024

Verzekeringskosten van een hulpmiddel

De Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst heeft de vraag beantwoord of kosten voor een verzekering ter vervanging van een hulpmiddel bij beschadiging, diefstal of verlies, kwalificeren als uitgaven voor specifieke zorgkosten.

Kamervragen over experimenten pensioen en zelfstandigen

Minister Koolmees gaf antwoord op Kamervragen over experimenten met pensioenregelingen voor zelfstandigen.
Nieuws
16 jan 2019

Reactie op DNB analyse van aanvullende verzekeringen

DNB signaleerde dat steeds meer mensen alleen een aanvullende zorgverzekering kiezen als zij verwachten daarvan gebruik te gaan maken en deze weer aanpassen als de zorg is geleverd. Daardoor komt het verzekeringsprincipe, en daarmee de duurzaamheid van het product, onder druk te staan. Op dit moment zouden zorgverzekeraars zich al genoodzaakt zien om de dekking te verkleinen, waarmee ook de toegankelijkheid van zorg in het geding kan komen.

Aanvullende verzekeringen zorgverzekering blijven

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verwacht niet dat de aanvullende verzekering zal verdwijnen. De aanvullende verzekering is voor veel verzekerden van groot belang om de toegang tot zorg te borgen, ook zorg die niet in de basisverzekering zit.

Groen licht voor aanvulling ww

Werkgevers en werknemers krijgen de mogelijkheid om per sector een private aanvulling op de werkloosheidsuitkering af te spreken. De ministerraad heeft afgelopen vrijdag (1 september 2017) op voorstel van minister Asscher ingestemd met de hiervoor benodigde maatregel.
Nieuws
20 jun 2017

Vergelijken zorgverzekering eenvoudiger

De zorgverzekeraars introduceren dit najaar ook bij alle aanvullende zorgverzekeringspolissen een zorgverzekeringskaart. Die biedt inzicht in de verschillende dekkingen die aanvullende verzekeringen bieden. Vorig jaar was er alleen nog een zorgverzekeringskaart voor de basiszorgverzekering.

Wetsvoorstel elektronische zorgpolis (Nota van wijziging)

Het wetsvoorstel maakt het mogelijk de polis van de zorgverzekering langs elektronische weg te verstrekken, tenzij de verzekeringnemer of de verzekerde uitdrukkelijk te kennen geeft dat niet te wensen. Doorgaans sluit de verzekeringnemer tegelijk met de zorgverzekering ook een aanvullende ziektekostenverzekering af.

PensioenPlanner failliet

Directeur Patrick Jaspers van PensioenPlanner heeft bevestigd dat zijn bedrijf dat verzekeringen voor aanvullende pensioenen verkoopt, donderdag faillissement aanvraagt. Er is geen geld meer om de salarissen uit te betalen.
Nieuws
31 aug 2012

Consument moet bijbetalen voor tandarts

Zorgverzekeraars vergoeden in veel gevallen niet meer de volledige behandeling van een tandarts. De consument moet het zelf verschil bijbetalen.” Dat maakte verzekeringssite.nl zaterdag bekend in het televisieprogramma Kassa.
Nieuws
23 dec 2011

Tandartsen vinden aanvullende verzekering tandarts overbodig

Vele tienduizenden mensen zijn onnodig aanvullend verzekerd voor de tandarts, volgens de beroepsorganisatie van tandartsen en specialisten NMT. Mensen met een goed gebit hebben helemaal geen aanvullende verzekering nodig, zegt NMT-voorzitter Rob Barnasconi .

Aanvullende zorgverzekering minder van kwaliteit

Volgens een onderzoek van Mercer stijgen de premies voor de aanvullende zorgverzekeringen in 2012 met gemiddeld 8,2 procent. De kwaliteit in dekking stijgt echter slechts met 4,8 procent. Het onderzoek werd gehouden onder 27 zorgverzekeraars in Nederland.

Premie aanvullende verzekering stijgt met 10 procent

De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen in 2012 met gemiddeld 10 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite.nl.

Zorgverzekeringswet

Sinds 1 januari 2006 is de Zorgverzekeringswet van kracht. Voor invoering van deze wet bestond het zorgstelsel in feite uit vier delen. Een volksverzekering in de vorm van de AWBZ, een werknemersverzekering in de vorm van de Ziekenfondswet, publiek rechtelijke regelingen voor bepaalde categorieën ambtenaren en particuliere ziektekostenverzekeringen (waaronder de standaardpakketpolissen) voor iedereen die geen ziekenfondsverzekerde was en niet viel onder de publiekrechtelijke regelingen. Verzekeringnemer hoeft een dergelijke aanpassing niet te accepteren; hij heeft het recht om de verzekering op te zeggen. Hij moet binnen een bepaalde termijn, nadat hij het bericht over de aanpassing heeft ontvangen, melden, dat hij niet akkoord gaat en dan wordt de polis beëindigd.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1