Converteerbare obligaties (CoCo’s) zijn obligaties die verliezen absorberen wanneer het kapitaal van een bank of verzekeraar onder een bepaald niveau zakt. De vergoeding die banken en verzekeraars betalen over deze specifieke instrumenten zal per 1 januari 2019 niet langer fiscaal aftrekbaar zijn.
Contingent convertible obligaties, ook wel coco’s genoemd, acht de AFM niet geschikt voor het overgrote deel van de particuliere beleggers omdat coco's kenmerken en risico’s hebben die moeilijk te begrijpen zijn.
Obligaties worden nog vaak gezien als minder risicovol dan aandelen. Maar sommige beleggingen in obligaties kennen meer risico dan op het eerste gezicht het geval lijkt te zijn. Beleggers worden steeds vaker benaderd voor allerhande investeringen in obligaties met grote risico’s. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) publiceert daarom informatie voor (particuliere) beleggers om iedereen die overweegt geld op deze manier te investeren hiervoor te waarschuwen.
De Stichting obligatiehouders SNS dient een klacht in tegen de Nederlandse Staat bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) naar aanleiding van de onteigening van achtergestelde obligaties SNS begin dit jaar.
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stapt naar de rechter namens gedupeerde aandeelhouders van de nationalisatie van SNS REAAL. De aandeelhouders twijfelen aan de toezichthouders en vinden dat zij niet voldoende zijn geïnformeerd.
Ook de stichting 'Stichting Obligatiehouders SNS' met als toekomstig webadres sosns.nl komt met een claim.
2500 Nederlanders kunnen een groot deel van hun vermogen kwijtraken doordat zij in 2003 in totaal 57 miljoen hebben geïnvesteerd in 'participatiecertificaten' van SNS Bank.
De kans is reëel dat zij in het kader van het reddingsplan worden gedwongen een groot verlies te accepteren.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.