Belastingplichtigen die in aanmerking komen voor het doorgeven van hun werkelijk rendement ontvangen tussen half oktober en begin november 2024 een brief van de Belastingdienst. In de brief staat meer informatie over het aanvullende herstel en het formulier Opgaaf werkelijk rendement.
De rechter heeft beslist dat de verkoper aansprakelijk is voor kosten die gepaard gaan met de bestrijding van de zwam en vervanging/herstel van de aangetaste delen van de woning.
Dit besluit is een actualisering van het besluit van 22 december 2017. Er is een aantal tekstuele wijzigingen en nieuwe inhoudelijke aanwijzingen opgenomen.
Een huiseigenaar (koper) stelt dat de verkoper onvolledig is geweest in zijn informatieverstrekking. Als verkoper dient men op te letten of er sprake is van 'nieuw' of 'vernieuwd' in de verkoopbrochure.
Minister K.H. Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen over de spaarpot bij VvE's voor onderhoud. Landelijk zijn er 1,2 miljoen woningen die zich in een VvE bevinden.
Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Stichting WEW is niet tegenover de bank als borg opgetreden, omdat de bank bij het verstrekken van de geldlening geen BKR-toets heeft uitgevoerd.
Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is straks verplicht om jaarlijks een minimumbedrag te reserveren voor onderhoud en herstel van het gebouw. De hoogte van het te reserveren bedrag wordt vastgesteld op basis van een meerjarig onderhoudsplan, of is 0,5% van de herbouwwaarde van het appartementencomplex.
Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) moeten voldoende geld beschikbaar hebben voor noodzakelijk onderhoud en herstel van hun gebouwen. Daarvoor moeten zij elk jaar minstens 0,5 procent van de herbouwwaarde van het appartementencomplex reserveren. Zij kunnen er ook voor kiezen geld te reserveren op basis van een gedegen meerjarig onderhoudsplan. VvE’s kunnen leningen aangaan, bijvoorbeeld voor investeringen in energiebesparende maatregelen of voor onverwachte kosten.
Dat staat in een wetsvoorstel dat de ministers Blok en Van der Steur naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.
Platform 31 vindt dat particulier woningonderhoud steeds meer achteruit gaat. In het rapport ‘Nieuwe oplossingen voor slechte woonkwaliteit’ (zie link) geeft het onderzoeksbureau oplossingen.
Het onderhoud van particuliere woningen gaat achteruit om verschillende redenen. Zo zijn veel particuliere eigenaren zich niet genoeg bewust van alle kosten, maar is er ook sprake van onwil. Te hoge hypotheken en dalende inkomens maken daarnaast dat er te weinig geld overblijft voor onderhoud van de eigen woning. De oplossingen van Platform 31 zijn gericht op alle betrokken partijen.
Platform31 pleit voor meer leningen door banken voor onderhoud aan Vereniging van Eigenaars (VvE). Uit het onderzoek ‘Alternatieve financieringsvormen VvE´s’ dat bij Platform31 is verschenen, blijkt dat de financieringsrisico’s klein zijn. Alle leningen die het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) in de afgelopen 15 jaar aan VvE´s verstrekte, blijken te zijn terugbetaald.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.