Minister Heinen van Financiën gaf antwoorden op Kamervragen over de trend dat Nederlandse banken stoppen met de ondersteuning van contactloos betalen via eigen apps.
Een gezonde werksituatie creëren is de verantwoordelijkheid van zowel werkgevers als werknemers. Werkgevers verzorgen de randvoorwaarden, werknemers maken op de werkvloer iedere dag bewuste en onbewuste keuzes over hoe zij werkzaamheden uit kunnen voeren. TNO lanceert nu de gratis app BewustBelast. Deze ondersteunt werknemers in het maken van bewust gezonde keuzes.
Met de lancering van de Berichtenbox app wordt het eenvoudig om post van de overheid op een mobiele telefoon of tablet te lezen. De Berichtenbox van MijnOverheid, een persoonlijke beveiligde postbus voor post van de overheid kent momenteel al ruim 7,5 miljoen gebruikers.
Verkeersdeelnemers kunnen weer schademelden via de MobielSchadeMelden-app van Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS). De app is weer beschikbaar en heeft een beveiligingsupgrade gehad.
Vandaag kondigen de banken ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS aan te gaan samenwerken om betaalinitiatief Payconiq deze zomer in Nederland te introduceren. Payconiq is een nieuwe mobiele betaaldienst waarmee via één app direct online, onderweg en onderling betaald kan worden. De introductie volgt na een succesvolle pilot en uitrol in België, waar de banken ING, KBC, CBC en Belfius het platform ondersteunen.
Payconiq maakt betalen eenvoudig door in één app alle mogelijke betaalmanieren te ondersteunen – online in webshops, onderweg in winkels en onderling tussen gebruikers. De app maakt een directe koppeling met de betaalrekening van de klant van de deelnemende banken. Voor betalingen onderling aan vrienden en familie, is het telefoonnummer uit de contactenlijst voldoende, de klant hoeft het IBAN rekeningnummer van de ontvanger niet te kennen.
Het gebruik van de smartphone neemt toe. Smartphones zijn handig om bijvoorbeeld mee te navigeren, maar ze kunnen ook afleiden. In het verkeer kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen; slingerende fietsers, bijna botsingen en soms erger. Smartagent Marketresponse (SAMR) heeft in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderzocht hoe Nederland aankijkt tegen het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets.
Na een succesvolle proefperiode van een jaar maken de banken en Betaalvereniging Nederland bekend dat iDEAL QR aan iedereen ter beschikking wordt gesteld. Voortaan kunnen alle bedrijven en instellingen iDEAL QR als makkelijke en veilige betaalmogelijkheid aan hun klanten aanbieden. Met iDEAL QR kunnen ze eenvoudig de brug slaan van hun online omgeving naar de fysieke toonbank.
Minister Schultz van Haegen is gestart met de voorbereiding van een wettelijk verbod op appen op de fiets. Meer dan de helft van de jongeren maakt al fietsend gebruik van hun mobiel. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties.
In maart hebben tot nu toe meer dan 6 miljoen mensen aangifte inkomstenbelasting gedaan, waarvan ruim 270 duizend via de aangifte-app. 31 maart was officieel de laatste dag van de garantietermijn: mensen die voor 1 april aangifte deden krijgen gegarandeerd voor 1 juli bericht over hun aanslag.
In de eerste twee weken van de aangifteperiode zijn ruim 2,5 miljoen belastingaangiften ingediend. Dat is na twee weken al bijna een derde van het totaal aantal wat binnen moet komen.
Inmiddels zijn de eerste Kamervragen over de IB aangifte 2015 al gesteld (en beantwoord).
Het UWV heeft een checklist beschikbaar gesteld. De Checklist WW is een handige geheugensteun als u werkloos wordt en bij UWV een WW-uitkering aanvraagt. In de checklist staat overzichtelijk op een rij op welk moment u iets moet regelen rond uw WW-aanvraag. Daarnaast geeft de checklist tips en verwijst deze door naar andere websites met handige informatie.
DNB heeft een nieuwe app voor smartphones beschikbaar gesteld. Met deze app "Echt of Vals" kan men zelf eurobiljetten digitaal controleren op echtheid. Met behulp van de camera van de telefoon kan het eurobiljet gescand worden en herkent deze echtheidskenmerken.
De vooraf ingevulde aangifte, die sinds 1 maart in de portal ‘Mijn Belastingdienst’ online beschikbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting 2014, werd massaal bekeken.Tot 16.00 uur (1 maart) hadden 307.000 mensen daadwerkelijk op 'Mijn Belastingdienst' ingelogd, 102.000 mensen hebben hun aangifte afgerond en ingestuurd.
Een ongeval met een auto leidt bij fietsers vaak tot letsel, dat qua leed van een andere orde is dan de (veelal) beperkte schade aan de auto en ongeschonden bestuurder. Art. 185 van de Wegenverkeerswet is in het leven geroepen om te voorkomen dat een gewonde fietser in het ziekenhuis geconfronteerd wordt met het vergoeden van lakschade aan de auto. De kern van dit artikel is dat de automobilist verplicht is om bij een verkeersongeval de schade van anderen (niet-automobilisten) te vergoeden, behalve als het ongeval aan overmacht te wijten is.
Identiteitsfraude plegen wordt moeilijker als mensen hun identiteit beter beschermen. Om mensen hierbij te helpen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de KopieID app gelanceerd, waarbij mensen met hun smartphone gemakkelijk een veilige kopie van hun identiteitsbewijs kunnen maken.
Er is een app voor iPad of tablet beschikbaar waarin alle nationale en decentrale wet- en regelgeving te raadplegen is in “pockets”. Een pocket bundelt informatie over een bepaald werkgebied; naast regelgeving kan men daar jurisprudentie, beleidsdocumenten, links, parlementaire geschiedenis en andere documenten vinden.
De belastingplichtigen die voor 1 april jl. aangifte hadden moeten doen, hebben nog tot vandaag respijt gekregen van de Belastingdienst.
Wegens een technisch probleem lukte het veel mensen niet om 31 maart jl. de belastingaangifte in te dienen. Indien de belastingplichtige vandaag nog zijn/haar belastingaangifte verstuurt, is deze toch nog op tijd. De Belastingdienst stuurt dan ook vóór 1 juli 2014 bericht.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.