Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) heeft na een waarschuwing van de Consumentenbond een groot datalek gedicht. Via het lek waren honderdduizenden taxatierapporten en miljoenen andere privédocumenten van Nederlandse consumenten te bekijken.
Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer is het met de Consumentenbond eens dat verzekeraars hun klanten beter moeten informeren over de kosten bij kapitaalverzekeringen. VVD-Kamerlid Eelco Heinen diende, ook namens 6 andere partijen, hiervoor een motie in.
De Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD) herkent zich niet in de berichtgeving van de Consumentenbond dat de service-abonnementen van hypotheekadviseurs voornamelijk gebakken lucht verkopen. De service-abonnementen zijn wel degelijk relevant.
Het Ministerie van Financiën en de Consumentenbond hebben een convenant gesloten over het onderhouden van een vergelijkingswebsite voor betaalrekeningen door de Consumentenbond.
De Consumentenbond heeft de verschillen in financiën tussen de grootste verzekeraars in kaart gebracht. Dit onderzoek beoordeelt en vergelijkt de financiële resultaten van de grote zorgverzekeraars op basis
van de financiële verslaglegging die zorgverzekeraars zélf publiceren.
In een herhaald onderzoek van de Consumentenbond is de conclusie dat consumenten voor hypotheekaanpassingen 'te veel betalen'. Vorig jaar heeft de Consumentenbond ook al een onderzoek gedaan naar wat het kost om een hypotheek aan te laten passen.
De Belastingdienst heeft verbeteringen doorgevoerd, maar krijgt van de Consumentenbond nog steeds een onvoldoende. Minister Hoekstra heeft inmiddels aangegeven dat verbeteringen op komst zijn, "Het moet beter en zal eind van dit jaar beter gaan." gaf hij aan bij RTL Z.
De Consumentenbond heeft de minister van Financiën gevraagd een verplichting voor een actieve informatieplicht voor bemiddelaars in schadeverzekeringen in de wet op te nemen.
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) constateert dat de Consumentenbond ook dit jaar weer onrust creëert met ongenuanceerde berichtgeving over contracteringsafspraken. Al jaren vergelijkt en verkoopt de Consumentenbond zorgverzekeringen. Volgens ZN zou de Consumentenbond juist daarom beter moeten weten hoe het contracteringsproces verloopt. Bij het sluiten van een zorgovereenkomst zijn immers twee partijen betrokken: de zorgverzekeraar én de zorgverlener. Contracteren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.
Eerder heeft de Consumentenbond een petitie aangeboden aan de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) over de risico-opslag die banken hanteren bovenop de reguliere hypotheekrente. In een brief aan de Consumentenbond heeft de NVB hierop gereageerd.
De Consumentenbond stelde eerder aan de hand van haar onderzoek dat consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek worden gejaagd.
De Consumentenbond heeft in het najaar van 2015 onderzoek gedaan naar de fiscale kwaliteit van de beantwoording van vragen bij de BelastingTelefoon. Voor deze steekproef zijn tien verschillende, fiscale vragen gesteld aan de BelastingTelefoon. De Consumentenbond geeft een onvoldoende: de beantwoording is volgens het onderzoek onvolledig en/of onjuist. De uitkomsten van het onderzoek stroken niet met de uitkomsten van het kwaliteitsonderzoek dat de BelastingTelefoon zelf continu laat uitvoeren. Uit dit onderzoek blijkt dat in 2015 89% van de fiscale vragen juist werd beantwoord.
Minister van der Steur (VenJ) beantwoordt Kamervragen over het onterecht in rekening brengen van informatie- en executiekosten door gerechtsdeurwaarders. Zie ook een onderzoeksrapport van ACM en verbeterplan van de Consumentenbond.
Verzekeraars proberen een premie te berekenen die zo goed mogelijk past bij het risico dat wordt verzekerd. Op dat punt concurreren ze met elkaar en dat zorgt voor een divers en scherp geprijsd aanbod. De consument weet precies wat hij betaalt voor welke verzekering en schadeverzekeringen zijn vrij opzegbaar als hij een beter aanbod ziet.
De Consumentenbond heeft een onderzoek gehouden bij de BelastingTelefoon met behulp van Mysteryshoppers.
De Mysteryshoppers van de Consumentenbond kregen op tweederde van de vragen aan deze informatielijn een fout of onvolledig antwoord.
Vandaag lanceert de Consumentenbond als eerste partij in Nederland een veiling voor spaarrekeningen. Veel consumenten zijn teleurgesteld in de lage spaarrente die ze bij hun bank ontvangen. De Consumentenbond gaat daarom, samen met partner DepositoDeal, de krachten van vele spaarders bundelen om daarmee een hogere spaarrente bij banken te realiseren.
De Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond hebben in een gezamenlijke brandbrief aan Minister Blok aandacht gevraagd voor het probleem van gescheiden huiseigenaren, die (mogelijk) in de financiële problemen komen door de nieuwe strenge hypotheekregels (het annuïtair aflossen van het 'overgenomen' aandeel van de ex-partner in de eigenwoningschuld). In de brief komen ze ook met een mogelijke oplossing.
De actie van de Consumentenbond om de premies van zorgverzekeringen met maar liefst 300 euro per jaar te verlagen is maatschappelijk onverantwoord. Niet alleen omdat de berekeningen en aannames van de Consumentenbond in financieel opzicht zeer discutabel zijn, maar vooral omdat de bond met een petitie onder de titel ‘premiejagen’ voor verzekerden volstrekt onrealistische verwachtingen wekt en daarmee niet alleen zorgverzekeraars, maar de hele zorgsector in een kwaad daglicht plaatst.
Dat is de reactie van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op de vandaag gestarte actie van de Consumentenbond.
De Consumentenbond neemt een belang van 20% in Advieskeuze.nl.
Op de website Advieskeuze.nl worden onder meer dienstverleningsvormen, adviestarieven en klantwaarderingen zichtbaar maakt.
Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Deze stap past bij de ambitie van de Consumentenbond om consumenten voor, tijdens en na de koop van goed advies te dienen'.
De Consumentenbond gaat niet in beroep tegen de MultiSafe-uitspraak van de rechtbank. De rechter oordeelde in mei dat MultiSafe voor de dienstverlening aan klanten een servicebijdrage mag vragen, naast de provisie die het van verzekeraars ontvangt.
De Consumentenbond waarschuwt voor het betalen van dubbele advieskosten. In de nieuwste Geldgids stelt de bond dat consumenten het risico lopen advieskosten te betalen voor producten waarvan de advieskosten via provisie al in rekening zijn gebracht.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.