MijnFintool

Home Dossiers daling 1 tot 19 van 19
Nieuws
6 nov 2020

Kamervragen over aanpassing van de rente door hypotheekverstrekkers

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over aanpassing van de rente door hypotheekverstrekkers na wijziging van de WOZ-waarde.
Nieuws
13 okt 2020

Besluit Inkomstenbelasting. Lijfrenten en rechten op periodieke uitkeringen gewijzigd

De wijziging betreft de toevoeging dat voor het bepalen van de termijnen van een alimentatielijfrenterekening de in artikel 3.126a, vierde lid, onderdeel a, Wet IB 2001 opgenomen uiterste ingangsdatum en minimale looptijd buiten beschouwing blijven. Daarnaast is er een goedkeuring opgenomen.
Nieuws
9 jul 2020

Meer (NHG) maatwerk voor ondernemers

Als er sprake is van een tijdelijke daling van de omzet als gevolg van de cononacrisis, kunnen geldverstrekkers 'soepeler' rekenen, ingeval van NHG hypotheken.
Nieuws
13 aug 2020

Actieve houding adviseur vereist bij dalende orv premies

In een tweetal uitspraken gaat Kifid in op de rol van de adviseur bij overlijdensrisicoverzekeringen. Twee consumenten In 2018 werd Consumenten bekend met de jarenlange dalende premies van ORV’s en stelden hun Adviseur aansprakelijk voor het mislopen van een lagere premie.
Nieuws
5 aug 2019

Rentedaling na renteverlengingsvoorstel

Consument heeft een hypothecaire geldlening. Vanwege de aanstaande afloop van de rentevastperiode heeft de Bank aan Consument een nieuw renteaanbod uitgebracht voor een nieuwe rentevastperiode. In de periode van het aanbod en verlengingsdatum is de rente gedaald. Consument wenst deze verlaging doorgevoerd te krijgen.
Nieuws
1 mei 2019

Kifid: daling pensioenkapitaal inherent aan beschikbare premieregeling

Recent heeft de Geschillencommissie van Kifid uitspraak gedaan in een tweetal klachten over pensioenverzekeringen. Het gaat in beide zaken om een zogenoemde beschikbare premieregeling. Wanneer de pensioenverzekering tot uitkering gaat komen, blijkt het beschikbare pensioenkapitaal lager te zijn dan de opgave van de waarde van dit pensioenkapitaal enkele maanden eerder.

Tussentijdse aanpassing partneralimentatie ex-samenwoners

Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft in hoger beroep zich gebogen over de vraag of de overeengekomen partneralimentatie tussentijds kon worden aangepast. Bij het einde van de relatie zijn partijen overeengekomen dat de vrouw aan de man een alimentatie zou betalen, waarmee de man in staat was een andere woning te kopen.
Nieuws
13 sep 2017

Financiële zorgen bij inkomensterugval

UWV Kennisverslag bevat de uitkomsten van een onderzoek, dat laat zien wanneer WW’ers zich bewust worden van de financiële gevolgen van de inkomensterugval, hoe ze hiermee omgaan en wat ze verwachten van UWV.

Koersrisico bij naderen expiratiedatum voor rekening verzekeringnemer

Een consument heeft bij Kifid een klacht ingediend vanwege het 'verzuim' (volgens consument) van zijn adviseur. De adviseur had verzekeringnemer moeten attenderen op het feit dat de uitkering voor expiratie nog fors kon dalen als gevolg van koerswisselingen en dat de mogelijkheid bestond om de verzekering om te zetten naar een minder risicovolle belegging.
Nieuws
4 mei 2017

Gunstigste datum voor afsluiten lening

Bernard van Ommeren (BNG), Maarten Allers (COELO) en Michel Vellekoop (UvA) onderzochten de 'optimale' datum voor het afsluiten van een lening. Een lening kan direct worden afgesloten of men wacht af in de hoop dat de rente zal dalen voor het moment dat de lening echt nodig is.
Nieuws
26 apr 2017

WRR-rapport 'Weten is nog geen doen'

Naast denkvermogen is 'doenvermogen' minstens zo belangrijk om aan de hoge eisen van de participatiesamenleving te kunnen voldoen. De overheid verwacht van burgers steeds vaker dat ze zelfredzaam zijn op het gebied van gezondheid, persoonlijke financiën en de arbeidsmarkt.
Nieuws
4 apr 2017

De invloed van huizenprijsschokken op besparingen van Nederlandse huizenbezitters en huurders

In deze studie (Engelstalig) onderzoekt CPB de invloed van dalende huizenprijzen op besparingen van Nederlandse huishoudens gedurende de periode 2008-2013. Hierbij maken we gebruik van gegevens van het CBS over inkomen, financiële bezittingen en schulden van alle Nederlandse huishoudens. Bovendien weten we van zowel koop- als huurwoningen de waarde vanuit de WOZ-gegevens.
Nieuws
8 jul 2016

Kamervragen over het bericht dat woningprijzen dalen door windturbines

Minister Schultz van Haegen heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over het bericht dat woningprijzen dalen door windturbines.
Nieuws
20 nov 2014

Financieel bewustzijn schiet tekort bij werknemers en huiseigenaren

Volgens het Nibud komen huiseigenaren en werknemers bij inkomensterugval te laat en onvoldoende in actie. Zij onderschatten de ernst van hun financiële situatie of overschatten het effect van hun eigen getroffen maatregelen bij inkomensterugval.
Nieuws
23 sep 2014

Windmolens veroorzaken lagere woningprijzen

Bewoners zijn over het algemeen niet blij met windmolens nabij hun woning: ze zouden zorgen voor horizonvervuiling, een hinderlijke slagschaduw en geluidsoverlast. Als gevolg van het Energieakkoord komen er in Nederland nog zo’n 1.300 molens bij. Huiseigenaren zijn bezorgd dat de waarde van hun woning daalt door windmolens. Dit is nu wetenschappelijk onderbouwd.
Nieuws
20 nov 2012

Rabobank: huizenprijs daalt in 2013 met 7%

In 2012 zullen de huizenprijzen gemiddeld met 6% dalen. In 2013 dalen de prijzen van bestaande koopwoningen naar verwachting met 7%, maar de verschillen per segment en per regio zijn groot. Dat schrijven economen van de Rabobank in het verschenen Kwartaalbericht Woningmarkt (zie download). De vraagprijs daalt echter maar zeer geleidelijk doordat bij veel verkopers de noodzaak tot verkoop beperkt is. Ook de mogelijke restschuld bij verkoop beperkt verkopers om de vraagprijs te verlagen. Zolang deze mismatch tussen vraag en aanbod blijft bestaan, zullen de prijzen blijven dalen en de transactieaantallen laag blijven.
Nieuws
21 sep 2012

Opnieuw sterke prijsdaling bestaande koopwoningen

Volgens metingen van het CBS waren in augustus verkochte bestaande koopwoningen 8,0 procent goedkoper dan in augustus 2011. Ook in juli daalden de huizenprijzen met 8,0 procent.

Gemiddelde koopkracht daalt met 0,75% in 2013

Deze daling meldt NOS vandaag op basis van bronnen die zich baseren op nog geheime stukken van Prinsjesdag.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1