MijnFintool

Home Dossiers diefstal 1 tot 25 van 29

Gewijzigde polisvoorwaarden (toch maar aangetekend versturen)

De consument vordert uitkering van de schade door diefstal van haar scooter. De verzekeraar wijst dekking af omdat de scooter niet was voorzien van het vereiste voertuigvolgsysteem. Deze eis heeft de verzekeraar bij de verlenging van de verzekering als nieuwe voorwaarde op het polisblad vermeld.

Eisen voor beveiliging bij keyless-entry auto’s aangescherpt

Auto’s met een keyless-entrysysteem zijn gevoeliger voor diefstal en daarom zijn sinds 1 januari de beveiligingseisen aangescherpt.
Nieuws
15 aug 2019

Kifid: (on)voldoende voorzichtig hangt af van omstandigheden

Een consument claimt op haar reisverzekering bij de verzekeraar de schade als gevolg van verlies/diefstal van haar handbagage met persoonlijke bezittingen. De verzekeraar wijst de claim af, omdat de consument niet voorzichtig genoeg zou zijn geweest.
Nieuws
8 sep 2020

Wijziging Wegenverkeerswet 1994, Wet Stoprijbewijs

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 voor (Wet stoprijbewijs). Door de wijziging kan men bij vermissing van het rijbewijs of (vermoeden van) fraude dit direct digitaal melden bij de RDW.

Aangescherpte eisen

De keuringseisen van het keurmerk voor voertuigbeveiliging worden per 1 juli 2019 aangescherpt. Vanaf die datum wordt het keurmerk uitsluitend toegekend aan voertuigen met een beveiligingssysteem dat bestand is tegen relay attack.

Voertuigdiefstal daalt, hybride voertuigen populair

In 2018 is het aantal gestolen personenauto’s wederom fors gedaald met 12,1%. Er werden er 7.261 gestolen tegen 8.257 in 2017. Ook andere voertuigen werden minder gestolen. Jonge personenvoertuigen van 1 jaar laten echter een stijging zien van 33%. Deze stijging wordt grotendeels veroorzaakt door een diefstaltoename van hybride voertuigen met ruim 95%. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Kifid: zonder kentekenbewijs deel III geen dekking voor gestolen auto

Vanwege de diefstal van haar auto doet een consument beroep op haar autoverzekering. De schadeverzekeraar wijst de schadeclaim af omdat de consument het kentekenbewijs deel III niet kan overleggen. De Geschillencommissie van Kifid concludeert dat deze afwijzing terecht is. In de verzekeringsvoorwaarden is duidelijk gesteld dat als een auto is gestolen, de verzekeraar alleen betaalt als onder andere aan de voorwaarde is voldaan dat deel III van het kentekenbewijs of het overschrijvingsbewijs wordt ingeleverd.

Moet consument zelf polisblad controleren?

Een Consument heeft via zijn Tussenpersoon een verzekering voor zijn auto gesloten. Enkele weken na de aankoop van de auto, wordt deze gestolen. De Consument ontdekt na de diefstal dat de auto enkel tegen wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd.

Kifid: consument heeft ook eigen verantwoording

Voor zover Consument van mening is dat zij ten tijde van het online sluiten van de verzekeringsovereenkomst niet is gewaarschuwd, overweegt de Commissie dat Verzekeraar voldoende heeft onderbouwd dat hij Consument bij de internetaanvraag door middel van een ‘floater’ heeft geïnformeerd over de vereiste beveiligingsnormen.

Vermoeden van fraude geen reden tot opzeggen autoverzekering

Van een verzekeringnemer is de auto gestolen op enig moment gedurende een periode van ruim drie dagen en op de eerste dag in die periode heeft verzekeringnemer een autoverzekering afgesloten. Verzekeringnemer kan de diefstal niet nauwkeuriger in de tijd plaatsen. Verzekeringnemer heeft niet aannemelijk gemaakt dat de diefstal heeft plaatsgevonden in de verzekerde periode en dat de diefstalschade dus onder de dekking van de verzekering valt.

Kifid: Autoverzekeringen en alarminstallaties

Een consument sluit via een assurantietussenpersoon een autoverzekering. Op het polis- en clausuleblad is vermeld dat de auto moet zijn beveiligd met een bepaald type beveiligingssysteem. Vast staat dat het voertuig niet over de vereiste beveiliging beschikt. Na diefstal wordt de claim door de verzekeraar afgewezen.
Nieuws
2 okt 2014

Schade aan iPhone? Pas op voor rotte Apples

Groter en toch lichter. Sneller en mooier. De komst van de iPhone 6 lijkt alleen maar verbetering op te leveren. Toch doet de lancering van de nieuwe smartphone komende vrijdag in Nederland bij verzekeraars ook alarmbellen rinkelen. Het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) krijgt signalen over opvallend meer claims wegens schade aan mobiele telefoons. De oproep aan verzekeraars: wees extra alert op fraudegevallen.Deze waarschuwing geeft het Verbond van Verzekeraars.
Nieuws
11 sep 2014

Steeds meer Nederlanders bang voor inbraak

Ruim een op de tien Nederlanders denkt dat de kans (heel) groot is dat er bij hen wordt ingebroken. Dat aandeel is de afgelopen jaren toegenomen, vooral bij inwoners van weinig stedelijke gebieden en 65-plussers. Toch zijn deze groepen nog steeds het minst bang voor inbraak. De toename is opmerkelijk, omdat het aantal slachtoffers van (een poging tot) inbraak nauwelijks steeg. Dit heeft het CBS bekendgemaakt.
Nieuws
29 okt 2013

Misdaad in kaart

Weet u hoe vaak er in uw buurt ingebroken wordt? Voortaan kunt u op politie.nl bij ‘Mijn buurt’ zelf zien waar en wanneer er in uw buurt werd ingebroken. De politie deelt deze informatie zodat u zelf maatregelen kunt nemen om een inbraak te voorkomen.

Film en brochure 'Achter de Woninginbraak'

Het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie ontwikkelde een brochure en een film om het thema woninginbraak onder de aandacht te brengen. In de brochure vertellen acht verschillende mensen vanuit hun eigen ervaring hoe zij met inbraak te maken hebben (gehad).

Meer auto's en minder bromfietsen gestolen

In het eerste halfjaar werden 1.565 personenauto’s tot en met drie jaar oud gestolen. Dat zijn er 153 meer dan in het eerste halfjaar van 2012, een stijging van 11,6%. De diefstal van oudere auto’s bleef ongeveer gelijk. Het aantal diefstallen van bestelauto’s steeg met 200 stuks (18,5%) naar 1.279. Het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen daalde. In de eerste helft van 2013 werden er 6.718 gestolen, dat zijn er 1.186 minder dan in 2012, een daling van 15%.

Vooral in financiële sector gegevensdiefstal (data)

In 2012 waren financiële dienstverleners vaak het slachtoffer van datadiefstal schrijft Metro. Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR) heeft Dat hier een (jaarlijks) onderzoek naar gedaan. ,,Geen enkele organisatie is nog immuun voor gegevensdiefstal', zo stelt Wade Baker van DBIR.
Nieuws
19 mrt 2013

Lichte stijging aantal inbraken

Vorig jaar was een lichte stijging van het aantal woninginbraken te zien. Cijfers Het aantal woninginbraken steeg in 2012 licht: met 2,6% tot 91.153, waarvan bijna een derde tot een poging beperkt bleef. Vorig jaar registreerde de politie 88.761 woninginbraken.

Proef om gestolen auto’s sneller terug te vinden

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft het startschot gegeven voor een proef met het sneller signaleren van gestolen auto’s. Binnen twee uur na de melding van diefstal van een auto moet het kenteken zowel nationaal als internationaal gesignaleerd staan als gestolen. De snellere registratie is noodzakelijk omdat veel ontvreemde voertuigen vaak binnen enkele uren het land uit zijn. Op dit moment kost het gemiddeld nog vijf dagen voordat de diefstal van een auto staat geregistreerd in het Kentekenregister en het Schengen Informatie Systeem.
Nieuws
29 aug 2012

Veel minder ladingdiefstallen

Het aantal ladingdiefstallen is in de eerste zes maanden van dit jaar enorm gedaald. Uit cijfers van het KLPD blijkt een vermindering van bijna 60 procent. In het eerste half jaar van 2011 gebeurde het 431 keer, dit jaar nog 176 keer.
Nieuws
28 aug 2012

Politie maakt speerpunt van woninginbraken

Het aantal woninginbraken is de laatste jaren zo fors gestegen dat de politie een offensief is gestart. Voortaan worden onder meer alle inbraken uitvoerig onderzocht. Dat schrijft het AD.

Meer nieuwe dure auto's gestolen

Er worden steeds meer dure en nieuwe auto’s gestolen. Het AD schrijft vandaag dat het aantal auto's dat in Nederland binnen een jaar na aankoop werd gestolen, steeg van een kleine 300 in 2009 tot bijna 600 in 2011. Dieven blijken vaker de elektronica weten te omzeilen die wordt ingebouwd om diefstal tegen te gaan.
Nieuws
31 aug 2012

Ladingdiefstal kost gemiddeld een ton

Ladingdiefstal kost verzekeraars veel geld. Dat meldt de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit.
Nieuws
23 aug 2011

Dieven azen op winkels, vrachtwagens en cafés

Ondernemers met een winkel, transportbedrijf of een horecagelegenheid blijken het meest gevoelig voor criminaliteit.

Forse stijging brommerdiefstal

In het eerste hafjaar van 2011 is vooral het aantal brommerdiefstallen fors gestegen. Ook werden er meer motoren gestolen. Er werden minder personenauto’s, bestelauto’s en vrachtauto’s gestolen. Dit blijkt uit cijfers over voertuigdiefstallen van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).
Getoond 1 tot 25 van 29. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1