MijnFintool

Home Dossiers Energiebespaarfonds 1 tot 14 van 14

Kabinet maakt duurzaam huis voor iedereen betaalbaar

Steeds meer mensen verduurzamen hun woning. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage Versnelling verduurzaming gebouwde omgeving (PVGO). Vorig jaar is onder meer het aardgasverbruik in woningen met zo’n 15 procent gedaald, zijn zo’n 100.000 warmtepompen geplaatst, verdubbelde het aantal subsidieaanvragen en kregen meer dan tweehonderdduizend woningen een beter energielabel.

Verbeter je huis!

Op 3 oktober is verbeterjehuis.nl uitgebreid. Met de uitbreiding wordt invulling gegeven aan afspraken in het Klimaatakkoord over het lanceren van een landelijk digitaal platform voor verduurzaming en het ontzorgen van woningeigenaren.

Nationaal Isolatieprogramma

Het doel van het Nationaal Isolatieprogramma is om 2,5 miljoen woningen te isoleren met een focus op de slecht geïsoleerde woningen met energielabel E, F en G. Van alle 8 miljoen woningen heeft ongeveer 1,5 miljoen woningen nog een energielabel E of slechter.

Kamervragen over betaalbaarheid investeringen verduurzamen woning

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over de betaalbaarheid van duurzaamheidsinvesteringen en de leningen die hiervoor moeten worden afgesloten.

Lijst van vragen en antwoorden rondom woningmarkt

Minister K.H. Ollongren heeft een vragenlijst van 290 stuks beantwoord. Hieronder een selectie uit deze vragen, welke betrekking hebben op de woningmarkt.

Het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) groeit

Het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) groeit naar 600 miljoen euro en ontwikkelt op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nieuwe financieringsproducten. Het ministerie heeft hiervoor onlangs 40 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Handreiking voor de financiering van kleine zon- en windprojecten

Het Expertisecentrum Financiering Duurzame Energieprojecten heeft een handreiking voor de financiering van decentrale duurzame energieprojecten gepubliceerd.

Nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie in huis

Burgers en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken kunnen vanaf volgend jaar subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Hiervoor wordt het komende jaar 70 miljoen euro beschikbaar gesteld. De voorwaarden van de subsidieregeling zijn gepubliceerd.

Eerste Energiebespaarleningen voor verduurzaming woningen verstrekt

Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft de eerste leningen verstrekt. Vanaf de start van het Nationaal Energiebespaarfonds is er veel aandacht voor het fonds en de Energiebespaarlening.

Energiebespaarlening beschikbaar

Woningeigenaren kunnen sinds 21 januari jl. een Energiebespaarlening afsluiten voor investeringen in energiebesparende maatregelen in de eigen woning. Dit levert dubbel voordeel op: een lagere energierekening en verhoging van de woningwaarde met een beter energielabel. De Energiebespaarlening is vanwege de lage rente aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren. De lening wordt verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds.

Indicatief energielabel vanaf 2015

Begin 2015 krijgen de eigenaren van alle woningen in Nederland die nog geen energielabel hebben een indicatief energielabel van de Rijksoverheid. Het indicatieve energielabel wordt op meer dan alleen het bouwjaar gebaseerd. Er wordt nog onderzocht hoeveel van de straks door de woningeigenaren in te vullen woningkenmerken kunnen worden gehaald uit centraal beschikbare gegevens. Dit staat in een brief van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) gericht aan de Tweede Kamer over energiebesparing in de gebouwde omgeving en het Energieakkoord voor duurzame groei.

Comfort belangrijkste reden voor energiebesparen in woning

Agentschap NL heeft onderzoek (zie downloads) uitgevoerd naar de 'reis' die huiseigenaren maken bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Wat zijn hun drijfveren, welke overwegingen maken zij, welke verwachtingen hebben ze vooraf en komen die ook uit? Deze en andere vragen komen aan bod in het onderzoek 'Energiebesparende maatregelen bij individuele huiseigenaren'.

Rabobank, ASN Bank en Rijk stappen samen in Nationaal Energiebespaarfonds

De Rabobank en de ASN Bank zullen samen met het Rijk het Nationaal Energiebespaarfonds gaan vullen. Beide banken zijn deze week uit de tender voor het werven van private financierders gekomen. Dat heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst) bekend gemaakt. Met het Nationaal Energiebespaarfonds kunnen huizenbezitters een goedkope lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1