MijnFintool

Home Dossiers Energieprestatie-coëfficiënt 1 tot 7 van 7

Kamervragen energieprestatie gebouwen

Minister De Jonge gaf uitgebreid antwoord op 33 Kamervragen over het fiche van de minister van Buitenlandse Zaken van 21 januari 2022 over de herziening van de Richtlijn betreffende energieprestatie van gebouwen.

Welke invloed heeft het nieuwe energielabel op de huurpunten van mijn woning?

Met het nieuwe energielabel per 1 januari 2021 telt de gebruiksoppervlakte mee. Voor sommige woningen gelden hierdoor andere punten. Dit hangt af van de oppervlakte van uw woning.
Nieuws
21 dec 2020

TOjuli, Energielabel en BENG-eisen 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 moeten de vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).
Nieuws
18 nov 2020

Besluit energieprestatie van gebouwen en de inijking van energielabels

Met ingang van 1 januari 2021 worden de huidige bepalingsmethoden voor het meten van de energieprestatie van gebouwen vervangen door een nieuwe methode, de zogenoemde NTA 8800. Tegelijkertijd wordt de wijze waarop de energieprestatie ten behoeve van het energielabel wordt uitgedrukt, gewijzigd van de dimensieloze indicator Energie-Index (EI) naar de nieuwe indicator primair fossiel energiegebruik, uitgedrukt in kWh/m2 per jaar.

Kamervragen over methodiek voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over de wijziging van de diverse besluiten in verband met de aanpassing van de methodiek voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen en de inijking van energielabels.

(Concept) Wijzigingsbesluit energieprestatie van gebouwen en energielabels

Met ingang van 1 juli 2020 worden de huidige bepalingsmethoden voor het meten van de energieprestatie van gebouwen vervangen door een nieuwe methode, de NTA 8800. Met het voorliggende besluit wordt regelgeving aangepast die is gericht op bestaande gebouwen en wordt geraakt door de invoering van een nieuwe bepalingsmethode en energieprestatie-indicator (kWh/m2.jr).

Meetinstructies gebruiksoppervlakte en inhoud woningen

Voor diverse doeleinden is de grootte van woningen van belang. Zo gebruiken makelaars de gebruiksoppervlakte en de bruto inhoud van woningen voor de aanbieding op de markt en gebruiken Nederlandse gemeenten de gebruiksoppervlakte van woningen voor de Basisregistraties Adressen en Gebouwen. Daarnaast worden de gebruiksoppervlakte en de bruto inhoud van woningen gebruikt voor taxaties, onder andere voor de hypotheekverstrekking van woningen en voor de taxaties in het kader van de Wet WOZ.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1