De toegang tot het derdepijlerpensioen kent verschillende drempels voor consumenten, zo blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Een consument heeft in het verleden een tweede hypotheek gegeven op zijn woning (NLG 61.000) welk bedrag aangewend is voor een effectenleaseovereenkomst.
Consumenten stellen zich bij een klacht bij Kifid op het standpunt dat de adviseur heeft toegezegd dat zij de boete wegens tussentijdse herziening van de rente van de hypothecaire geldlening fiscaal zouden kunnen aftrekken en derhalve 40% van het bedrag van de boeterente van de fiscus terug zouden krijgen.
Staatssecretaris Klijnsma informeert de Tweede Kamer over de voor- en nadelen van een bankspaarproduct met afdekking van het langlevenrisico in de tweede pijler.
In een Kamerbrief geeft Minister Bussemaker een toelichting op de overgangsregeling van de fiscale aftrek onderhoud monumentale panden. Tevens wordt nader ingegaan op de wijziging van de aftrekpost voor scholingsuitgaven en de introductie van scholingsvouchers per 2018.
Vanwege fiscaal voordeel, wenste een consument de hypotheekrente (6 maanden) vooruit te betalen. In het verleden was dit bij de bank mogelijk, maar is deze optie vanwege de kosten afgeschaft.
Voor individuele huiseigenaren is de forse daling van de woningprijzen vervelend, maar voor de woningmarkt is het een gezonde correctie van de sterk gestegen prijzen, is de algemene stelling onder onder de deskundigen die in de Tweede Kamer werden gehoord over de huizenprijzen.
De Kamer heeft een tijdelijke commissie ingesteld die onderzoek doet naar prijsvorming op de woningmarkt. Die commissie houdt een aantal hoorzittingen.
De CVD stelt voor de hypotheekrenteaftrek te beperken. In haar advies stelt de commissie de bestaande en nieuwe gevallen fiscaal gelijk te behandelen, de annuïteitenaflossing niet te verplichten (huidig voorstel BP2013) en de rente over restschulden wel fiscaal aftrekbaar te maken.
Deze punten en andere aanpassingen heeft de CVD in haar voorstel gedaan. Het volledige rapport is als download beschikbaar en wij hebben een aantal onderdelen uitgelicht.
Fiscale voortzetting:
Klant heeft spaarhypotheekverzekering ingang 01.01.93 klant gaat verhuizen en wil polis fiscaal geruisloos voortzetten eindkapitaal blijft hetzelfde looptijd veranderd niet.
Het enige verschil is dat op de oude polis man verzekeringnemer en verzekerde was en op de nieuwe polis woden zowel man als vrouw verzekeringnemer en verzekerden. Het verzekerd bedrag is idem aan dat van de man en aan dat van de oude polis Is deze aanpassing toegestaan bij fiscaal geruisloze voortzetting???
PS : waar zijn de voorwaarden voor fiscale geruisloze voortzetting te vinden er bestaat bij mij nogal wat onduidelijkheid hierover!
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.