Verzekeraar Ageas (voorheen Fortis) gaat in beroep tegen een vonnis van de rechtbank in Rotterdam over een boete van 288.000 euro die werd opgelegd door de AFM. De beslissing van de AFM werd door de rechtbank in Rotterdam bevestigd, aldus Ageas vrijdag.
De staat heeft eind 2008 ruim 8 miljard euro te veel betaald voor de Nederlandse delen van het Fortis-concern, waaronder ABN Amro. Dat schrijft de Volkskrant.
Oud Fortis-bestuurder Lex Kloosterman heeft voor de parlementaire enquêtecommissie betoogd dat de nationalisatie door Nederland in oktober 2008 van Fortis Bank Nederland en ABN AMRO niet nodig was. De enquêtecommissie onderzoekt de Nederlandse bankensteun tijdens de kredietcrisis.
Toezichthouders hebben in de afgelopen jaren te langzaam gereageerd op de grote problemen in de financiële sector. Dat zei de president van De Nederlandsche Bank (DNB), Nout Wellink, zondag in het tv-programma Buitenhof.
ABN Amro heeft in 2010 een nettoverlies geleden van 414 miljoen euro. Die cijfers maskeren een positief resultaat omdat de bank 679 miljoen euro aan kosten had voor de integratie van Fortis Bank Nederland en een eenmalige last moest nemen op de verkoop van onderdelen aan Deutsche Bank.
Op het hoogtepunt van de kredietcrisis hebben de Amerikaanse dochter van Rabobank en Fortis miljarden dollars geleend bij de Amerikaanse Federal Reserve. Dat blijkt volgens het FD uit cijfers van de Fed.
De AFM heeft op 19 augustus 2010 twee bestuurlijke boetes van in totaal 288.000 euro opgelegd aan Ageas, voorheen Fortis, voor het niet tijdig publiceren van koersgevoelige informatie.
ABN Amro moet in het tweede kwartaal een extra voorziening nemen voor een verwacht juridisch geschil. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat dit samen met de kosten voor de integratie van de bank met Fortis een negatieve impact op de cijfers over het tweede kwartaal van 1,35 miljard euro.
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft bekendgemaakt een vordering tot schadevergoeding voor te bereiden tegen Fortis, het huidige Ageas, en de voormalige bestuurders vanwege 'stelselmatige misleiding van beleggers'.
ABN Amro Bank heeft in het eerste kwartaal ruim een netto winst behaald van 178 miljoen euro, een ruime verdubbeling vergeleken met 87 miljoen euro in dezelfde periode van 2009. De hogere winst komt vooral doordat ABN Amro minder geld opzij hoefde te zetten voor slechte leningen en een toename van de baten.
Fortis Bank Nederland heeft na bijna een halfjaar van exclusieve onderhandelingen overeenstemming bereikt met Credit Suisse over de verkoop van Prime Fund Solutions (PFS), het bedrijfsonderdeel dat ruim 900 miljoen euro verloor door de Madoff-fraude.
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de Staat der Nederlanden een boete opgelegd omdat het een onderdeel van Fortis Nederland heeft verkocht aan de Britse verzekeraar Amlin. Het Britse bedrijf kreeg ook een boete.
Medewerkers van ABN Amro en Fortis Bank Nederland geven hun bestuur onder leiding van oud-minister Gerrit Zalm het rapportcijfer 4-. Dat blijkt uit een peiling die de vakbonden onder ruim 1500 werknemers hielden,
ABN Amro en Fortis Bank komen vandaag samen in één holding, de ABN Amro Group NV. Beide banken blijven voorlopig opereren als zelfstandige banken met een eigen bankvergunning. Na de juridische fusie in de tweede helft van dit jaar gaan de banken samen één bank vormen onder de naam ABN Amro Bank NV.
Oud-bestuurders en directieleden van Fortis draaien mogelijk persoonlijk op voor schadeclaims van gedupeerde beleggers. Het beursfonds ruziet met voormalige toplieden over hun eventuele persoonlijke bestuurdersaansprakelijkheid.
De AFM heeft op 5 februari 2010 vier bestuurlijke boetes van in totaal 576.000 euro opgelegd aan Fortis België en Fortis Nederland. Twee boetes van ieder 144.000 euro zijn voor het overtreden van het verbod op marktmanipulatie en twee boetes van 144.000 euro voor het niet tijdig publiceren van koersgevoelige informatie.
De Belgische verzekeraar Fortis wijzigt zijn naam in ageas. Dat maakte de financiële dienstverlener, een jaar na de ontmanteling van het concern, woensdag bij de publicatie van de jaarcijfers bekend.
Fortis Nederland komt terug op de invoering van de ‘liquiditeitspremie’ van 1,50 procent per jaar bij hypotheken op basis van het Euribor-tarief met kredietopslag.
Fortis Bank Nederland heeft onaangekondigd en eenzijdig per 1 januari 2010 een ‘liquiditeitspremie’ van 1,50 procent per jaar ingevoerd bij hypotheken op basis van het Euribor-tarief met kredietopslag. Fortis voert de liquiditeitspremie in vanwege de “verstoring van de interbancaire markt” waardoor de bank meer geld kwijt is om kapitaal uit de markt te halen.
De Nederlandse Staat blijft bij zijn strategische keuze voor integratie van Fortis Bank Nederland en delen van ABN AMRO. Dit schrijft minister van Financiën Bos aan de Tweede Kamer.
De Rechtbank en de Kantonrechter Den Haag hebben alle vorderingen van zestien beleggers in Fortis-aandelen tegen de Nederlandse Staat afgewezen. De beleggers hadden de Staat aansprakelijk gesteld omdat zij vonden dat de Staat hen had misleid.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.