MijnFintool

Home Dossiers Gebruikersvergoeding 1 tot 7 van 7

Aanspraak waardestijging?

Levering woning 5 jaar na vonnis waarbij de woning is toebedeeld onder de opschortende voorwaarde van ontslag ex uit de hypotheekschuld.

Verkoper nog in oude woning laten heeft fiscale gevolgen

In 2019 hebben eiseres en haar partner gezamenlijk de woning gelegen aan [adres] te [woonplaats] (hierna: de woning) gekocht voor een koopsom van € 373.000. De woning is juridisch geleverd bij notariële akte op 11 juli 2019. Op 23 mei 2019 zijn eiseres en haar partner met de verkopers van de woning overeengekomen dat de feitelijke levering van de woning uiterlijk op 1 juli 2020 plaats zou vinden. Hierbij zijn eiseres en haar partner met de verkopers van de woning tevens een gebruiksovereenkomst overeengekomen met betrekking tot de woning.

Onterfde partner en partnerverklaring

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over de vraag of de uitkering uit een levensverzekering toekomt aan de kinderen van overledene of de partner van overledene. Het voormalige echtpaar woonde niet meer samen en overledene had middels een testament de partner onterfd. Wel is er sprake van een getekende partnerverklaring (weduweverklaring).
Nieuws
12 mrt 2021

Gerichte vrijstelling internetabonnement ook mogelijk met eigen bijdrage

De eigen bijdrage voor een internetabonnement van uw werknemer is geen belemmering meer voor toepassing van de gerichte vrijstelling voor noodzakelijke voorzieningen. Dat meldt de Belastingdienst.

Echtscheiding en hypotheekrenteaftrek

Voormalige echtelieden waren gedurende 2016 ieder voor 50% juridisch eigenaar van een woning. Vanaf 2013 woont de ex-partner niet meer in de woning. Vanaf 1 januari 2014 komen alle lasten alsmede de waardeverandering van de woning voor de rekening en risico van de achterblijvende ex-partner. In geschil is de vraag of de volledige hypotheekrente door de achterblijvende partij fiscaal opgevoerd kan worden, zonder juridisch 100% eigenaar te zijn.

Niet nakomen afspraken echtscheidingsconvenant (verkoop woning)

Partijen zijn in 2008 gescheiden. De voormalige echtelijke woning is tot op heden niet verkocht. De makelaar die eind 2012 door partijen werd ingeschakeld, heeft bij brief van 24 februari 2016 te kennen gegeven dat hij de opdracht teruggaf omdat de bewoonster (ex-partner) niet meewerkte aan de verkoop.

Schadeplichtig bij weigering verkoop gezamenlijke woning

Een vrouw moet de lagere opbrengst als gevolg van niet meewerken aan verkoop aan de man vergoeden. Het Hof heeft ook de gebruikersvergoeding vastgesteld. Het Hof sluit aan bij de 4% zoals deze ook in box 3 werd gehanteerd.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1