De Herbouwwaardemeter Woningen is klaar en verschijnt dit jaar, net als de Inboedelwaarde-index, voor de laatste keer. Beide gaan op 1 januari 2025 in en zijn geldig tot en met 31 december 2025.
Vanwege een herziene versie is dit bericht nogmaals gepubliceerd.
De Herbouwwaardemeter wordt jaarlijks aangepast op basis van cijfers van een groot technisch adviesbureau. Het bureau berekent deze cijfers aan de hand van constructieprijzen, (innovatief) materiaalgebruik, en de aangepaste en uitgebreide bouwregelgeving. De berekening houdt geen rekening met actuele dagprijzen. Dagprijzen worden immers beïnvloed door golfbewegingen in de economie. Daarom gaat het Verbond voor de Herbouwwaardemeter uit van de structurele kostenontwikkeling.
De Herbouwwaardemeter Woningen 2021 is gereed en te downloaden via de website van het Verbond van Verzekeraars. Het is de laatste keer dat het Verbond de Herbouwwaardemeter in deze vorm publiceert.
Het Verbond van Verzekeraars heeeft de Herbouwwaardemeter Woningen beschikbaar gesteld. Tevens is het nieuwe indexcijfer voor het bepalen van de inboedelwaardemeter bekend gemaakt.
De Herbouwwaardemeter woningen van het Verbond is een niet-bindend hulpmiddel voor verzekeraars en assurantieadviseurs om op een snelle, eenvoudige en globale manier de gemiddelde herbouwkosten van woningen vast te stellen.
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker gaat nader in op Kamervragen over de kosten voor verplicht archeologisch onderzoek ten gevolge van bijvoorbeeld brandschade van een opstal. Onder bepaalde omstandigheden is er sprake van een verplicht archeologisch onderzoek, welke niet (altijd) vergoed wordt door de opstalverzekeraar. Zo'n onderzoek kan tienduizenden euro's kosten.
Ten opzichte van de versie 2014 is de herbouwwaardemeter 2015 vereenvoudigd en aangepast. Zie download voor pdf versie herbouwwaardemeter en inboedelwaardemeter.
De Herbouwwaardemeter woningen van het Verbond is een niet-bindend hulpmiddel voor verzekeraars en assurantieadviseurs om op een snelle, eenvoudige en globale manier de gemiddelde herbouwkosten van woningen vast te stellen.
Dalende prijzen op de woningmarkt zorgen niet voor lagere premies van woonhuisverzekeringen. Dat blijkt uit een rondgang langs een aantal verzekeraars.
Aon Risk Solutions waarschuwt voor de gevolgen van langdurige leegstand van kantoorpanden. De leegstand kan effect hebben op de dekking, herbouwwaarde en verzekeringspremies. Bovendien neemt de kans op schades bij langdurige leegstand toe.
Eigenlijk is het de meest gestelde vraag: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Voor de geldverstrekker is dit afhankelijk van het (gezamenlijk) inkomen en de waarde van het pand.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.