MijnFintool

Home Dossiers hulpmiddelen 1 tot 25 van 25

Vermogenstoets zorgtoeslag 2023 en maximumvergoedingen en indexatie

Met deze regeling zijn de eigen bijdragen voor 2023 vastgesteld voor enkele hulpmiddelen, kraamzorg thuis, poliklinische bevallingen zonder medische noodzaak en ziekenvervoer op grond van Zorgverzekeringswet (hierna: Zvw).
Nieuws
11 okt 2021

Kamervragen onderzoek verbieden losgeld

Minister Grapperhaus gaf antwoord op schriftelijke vragen naar aanleiding van het artikel 'Overheid in actie tegen betalen van losgeld aan ransomware-criminelen'.
Nieuws
20 sep 2021

Onderzoek Eigen betalingen voor hulpmiddelgebruikers

Minister De Jonge informeerde de Tweede Kamer over het onderzoek 'Eigen betalingen voor hulpmiddelgebruikers', een vervolgonderzoek naar de stapeling van eigen betalingen voor hulpmiddelgebruikers en de effecten hiervan op het gebruik van hulpmiddelen.
Nieuws
5 mei 2021

Loket vijfde periode NOW donderdag 6 mei 2021 open

Werkgevers die een aanvraag willen doen voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf donderdag 6 mei 2021 terecht bij UWV. Ze kunnen dan een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen voor de maanden april tot en met juni 2021. Het loket blijft open tot en met woensdag 30 juni.

Landelijke set taxatiewijzers voor waardepeildatum 1 januari 2020 nu openbaar

De VNG heeft in samenwerking met gemeenten en taxatiebureaus taxatiewijzers opgesteld voor de waardering van bijzondere objecten voor de Wet WOZ naar waardepeildatum 1 januari 2020. De taxatiewijzers bieden informatie voor het systematisch opzetten en onderbouwen van de waardering op basis van kengetallen en vergelijkingsmateriaal. Deze taxatiewijzers zijn nu voor een ieder beschikbaar.

Pensioenmonitor 2020

Zorgen over de hoogte van het opgebouwde pensioen (52%), het wel of niet kunnen rondkomen na pensionering (45%) en de inkomstendaling waar men mee te maken krijgt (35%) zijn de belangrijkste redenen voor 37% van de beroepsbevolking om weleens wakker te liggen over het eigen pensioen. Dit blijkt uit de pensioenmonitor 2020 van Wijzer in geldzaken.

Energielabel C kantoren – stand van zaken medio 2020

Per 1 januari 2023 geldt voor kantoren de energielabel C-verplichting. Voor kantoren moet dan minimaal energielabel C zijn geregistreerd. Het aantal kantoren dat voldoet aan deze verplichting neemt nog steeds toe. Voor het merendeel van de kantoren zijn er echter nog stappen te zetten.

Keuzehulp voor bepaling inkomen (NHG)

Als hypotheekadviseur kun je nu gebruik maken van de Keuzehulp Bepaling Inkomen. De keuzehulp helpt je snel het juiste instrument voor de bepaling van het inkomen te kiezen.
Nieuws
10 jun 2020

Doe de AIO Check

Wat en voor wie is de AIO? Het gaat hier om de Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen (AIO-aanvulling). Dit is een aanvulling die AOW’ers kunnen krijgen als hun maandinkomen onder het sociaal minimum ligt.
Nieuws
1 okt 2018

Verbetering regels asbestverwijdering

Staatssecretaris T. van Ark past een aantal regels aan om te komen tot een zorgvuldiger asbestbeleid. Er komt meer ruimte voor innovatie zodat er sneller nieuwe goedgekeurde en gezonde beschermingsmanieren gebruikt kunnen worden door werknemers om asbest te verwijderen.
Nieuws
18 apr 2018

Stoffencheck: gevaarlijke stoffen app voor werknemers

Werknemers die denken dat ze met een gevaarlijke stof werken, kunnen dit checken met een speciale app, de Stoffencheck.

Nieuwe toolkit van ACM tegen oneerlijke incassopraktijken

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) een online toolkit beschikbaar gesteld die het (schuld)hulpverleners makkelijker maakt om namens hun cliënten in actie te komen tegen oneerlijke incassopraktijken. Met de geboden hulpmiddelen kunnen zij cliënten snel zekerheid geven over hun rechten bij incasso en hoe zij hun recht kunnen halen.
Nieuws
14 sep 2017

Aanvraagperiode WW-uitkering verkort

Wie vanaf nu een WW-uitkering aanvraagt, kan dat op zijn vroegst 1 week voor en uiterlijk 1 week na zijn eerste WW-dag doen. U kunt zich wel alvast voorbereiden door het Stappenplan WW en de e-mailservice te gebruiken. Dit meldt UWV.
Nieuws
26 apr 2017

Praktische gids: Veiligheid en gezondheid op het werk

De Europese Commissie heeft een praktische gids voor werkgevers opgesteld met concrete tips voor een geslaagde aanpak van veiligheid en gezondheid op het werk volgens de EU-wetgeving.

Kompas Energiewetgeving geeft inzicht en tips per type gebouw

Eigenaren, (ver)huurders en gebruikers van een bestaand bedrijfsgebouw zijn volgens de wet verplicht om energie te besparen. Maar welke wetten en regels, uitzonderingen en vrijstellingen gelden er precies voor een specifieke situatie?
Nieuws
7 nov 2016

Geen directe invloed hoogte inkomen op het ontstaan van geldproblemen

De hoogte van het inkomen is niet direct van invloed op het ontstaan van geldproblemen. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport ('Kans op financiële problemen 2016') van het Nibud. Mensen die spaargeld hebben, planmatig met hun geld omgaan en een geordende administratie hebben, verkleinen de kans om financiële problemen te krijgen.

Pensioenvergelijker: nadere toelichting bij stap 4

Er blijkt bij verschillende uitvoerders onduidelijkheid te bestaan over hoe het blok over risico in stap 4 van de Pensioenvergelijker moet worden ingevuld. Het betreft de vragen ‘Staat de hoogte van de pensioenuitkeringen nu al vast?’ en ‘Is de hoogte van de pensioenuitkeringen afhankelijk van beleggingsresultaten?’.

Tool helpt werkgever bij voorkomen te hoge werkdruk en ongewenst gedrag

Ruim een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress, onder andere door werkdruk en ongewenst gedrag op de werkvloer. Dit kost werkgevers veel geld. De Inspectie SZW lanceerde daarom een online zelfinspectietool, waarmee werkgevers door de bril van de inspectie naar hun organisatie kunnen kijken. Zij kunnen zelf checken of zij hun werknemers voldoende beschermen.
Nieuws
23 mrt 2016

Hulpmiddel Belastingdienst

De Belastingdienst heeft een hulpmiddel beschikbaar gesteld. De OndernemersCheck geeft meer duidelijkheid over de vraag of iemand ondernemer is voor de inkomstenbelasting.
Nieuws
10 nov 2015

Wel of geen Verklaring arbeidsrelatie aanvragen

VAR's voor 2014 en 2015 blijven ook in 2016 geldig. Totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. De streefdatum hiervoor is 1 april 2016. U kunt de VAR voor 2014 of 2015 dus ook in 2016 blijven gebruiken, zolang u hetzelfde werk onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden blijft doen.

Nibud: praktische handreiking om gezond financieel gedrag te bevorderen

Het Nibud introduceert een handreiking die handvatten biedt voor de preventie en aanpak van schulden. De praktische aanbevelingen zijn gericht op het bevorderen van gezond financieel gedrag.
Nieuws
25 aug 2014

VAR voor 2014 langer geldig

Hebt u een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) voor 2014? In de loop van 2015 gaat de wet- en regelgeving voor de VAR veranderen.
Nieuws
8 mei 2014

AFM denkt mee met intermediair

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil graag innovatie in de financiële dienstverlening stimuleren. Afgelopen periode heeft de AFM daarom samen met vertegenwoordigers uit de financiële sector een denkrichting (zie download) uitgewerkt voor efficiëntere pensioendienstverlening voor consumenten.
Nieuws
31 okt 2013

Besluit tegemoetkoming specifieke zorgkosten

Weekers beantwoordt Kamervragen over proeve tweede nota van wijziging Belastingplan 2014 en gaat onder andere in op de versobering van de aftrekpost voor zorgkosten.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1