MijnFintool

Home Dossiers inkomenstoets 1 tot 25 van 27

Aanpassing werkgeversverklaring NHG

Sinds 1 maart 2024 mag gebruik gemaakt worden van een nieuwe NHG werkgeversverklaring. De mogelijkheid om flexibel budget als inkomen op de werkgeversverklaring in te vullen is aangepast.
Nieuws
19 okt 2021

Kamervragen 'leeftijdsdiscriminatie banken'

Minister Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over het bericht ‘Hoge leeftijd mag toegang tot krediet niet blokkeren?’
Nieuws
5 jul 2021

Monitoring van kredieten (AFM)

De Europese bankautoriteit (EBA) heeft richtsnoeren opgesteld over het initiëren en monitoren van kredieten. Deze richtsnoeren specificeren de vereisten met betrekking tot de kredietwaardigheidsbeoordeling van de consument. Hieronder staat uitgelegd hoe de AFM deze richtsnoeren toepast in haar toezicht.

Nuttige opmerking adviseur loont....

De consument heeft gesteld dat de adviseur tijdens het oriëntatiegesprek wist of behoorde te weten dat vrijwel zeker geen geldverstrekker zijn hypotheekaanvraag zou goedkeuren. De consument heeft dus gesteld dat de adviseur de opdracht tot dienstverlening nooit had mogen aannemen en vordert dat de factuur van de adviseur wordt kwijtgescholden.
Nieuws
4 mrt 2021

Onjuist inkomen vastgesteld

De consument heeft zich voor advies bij het verhogen en oversluiten van haar hypothecaire geldlening tot de adviseur gewend. De potentiële geldverstrekker heeft de aanvraag van de consument uiteindelijk afgewezen omdat hij uitgaat van een andere soort AOW-uitkering dan waarmee de adviseur heeft gerekend.
Nieuws
3 mrt 2021

Initiatiefwet vergroten beslissingsruimte gemeenten bij terugvordering bijstand (internetconsultatie)

Deze initiatiefwet geeft gemeenten meer beleidsvrijheid om te beslissen of zij bijstand terugvorderen en een boete opleggen bij schending van de inlichtingenplicht. Op dit moment zijn gemeenten verplicht tot terugvordering en boete bij schending van de inlichtingenplicht, ook als dit onbedoeld was. Dit zorgt voor schrijnende situaties.

Tijdelijk arbeidscontract? Doorvragen bij intakegesprek!

Consument heeft een oriëntatiegesprek met de Adviseur gevoerd, waarin aan de orde kwam dat Consument een tijdelijk arbeidscontract had. In het adviesgesprek, waarin de Adviseur over de stukken van Consument beschikte, bleek dat een financiering voor de gewenste woning financieel niet haalbaar was in verband met het inkomen in de voorgaande jaren, dat relevant is in geval van een tijdelijk dienstverband.

Webmodule: Overlijden: wat moet ik regelen?

Aan de hand van een aantal vragen wordt een overzicht samengesteld van zaken die met de overheid geregeld dienen te worden en bij welke instantie men moet zijn.

Verdiepende vragen bij toetsing inkomen zelfstandigen

Door maatwerk te bieden bij de Inkomensverklaring ondernemer, wil NHG voorkomen dat ondernemers die in de getroffen branches werkzaam zijn per definitie geen toegang krijgen tot de hypotheekmarkt. Dit betekent dat NHG niet per branche, maar per aanvraag beoordelt wat verantwoord is.

Kamerstukken: Verkenning markt groene financieringen; Afsluitkosten en kredietwaardigheidstoets onder de loupe.

Op de laatste pagina in de laatste alinea van het Kamerstuk over de Verkenning markt groene financieringen valt te lezen dat wordt nagedacht over het verlagen van de afsluitprovisie en vereenvoudiging van de kredietwaardigheidstoets als het gaat om de verkrijging van financiering tbv verduurzaming van de eigen woning.

Wijzigingsregeling hypothecair krediet 2020

De Tijdelijke regeling hypothecair krediet (hierna: de regeling) strekt tot vaststelling van de inkomenscriteria voor het verstrekken van hypothecair krediet en de maximale hoogte van het hypothecair krediet ten opzichte van de waarde van de woning. De regeling wordt op een aantal punten gewijzigd. In een internetconsultatie wordt hier een eerste aanzet toe gemaakt.

Inkomen, vermogen en eigen bijdrage 2019 rechtsbijstand

Vanaf 1 januari 2019 gelden nieuwe inkomens- en vermogensnormen en voor de gesubsidieerde rechtsbijstand en mediation. Deze normen gelden voor toevoegingsaanvragen die zijn ingediend vanaf 1 januari 2019.

Kamervragen over financiële problemen door scheidingen en hypotheken

Minister Hoekstra heeft de antwoorden op Kamervragen over financiële problemen door scheidingen en hypotheken aan de Tweede Kamer toegezonden.

Inkomenstoets bij vrijgeven pandrecht?

Bij het afsluiten van de hypothecaire geldlening in 2003 hebben Consument en de Bank afgesproken dat een deel van de geldlening zou worden afgelost met de uitkering uit een gemengde verzekering. Om die reden is er een pandrecht gevestigd op de rechten uit de gemengde verzekering.
Nieuws
1 mrt 2018

Kredietwaardigheidstoets bij telefoonkrediet

De kredietwaardigheidstoets van consumenten wordt minder betrouwbaar als bij de inkomens- en lastentoets de bedragen vooraf al zijn ingevuld. Mogelijk lenen klanten daardoor meer dan ze kunnen betalen. Dit is een conclusie uit het onderzoek dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) samen met een telecomaanbieder heeft gedaan naar het effect van vooraf ingevulde bedragen op het invulgedrag van hun klanten.
Nieuws
18 okt 2017

Kamervragen over bijverdienen Wajong

Staatssecretaris Klijnsma heeft uitgebreid antwoord gegeven op Kamervragen over ‘werken bij de Wajong loont niet’.

Bijstand mag worden verlaagd bij deling van kosten

De Centrale Raad van Beroep heeft beslist dat de invoering per 1 januari 2015 van de kostendelersnorm in de bijstandswetgeving is toegestaan. De kostendelersnorm houdt in dat als een woning wordt gedeeld met meer volwassenen, de bijstandsuitkering wordt verlaagd.
Nieuws
20 okt 2016

DNB: Inkomensnorm hypotheken

DNB schrijft in haar DNBulletin dat sinds de financiële crisis de inkomensnormen wel strenger zijn geworden, maar dat als gevolg van de daling van de rente en inkomensstijging juist meer geleend kan worden dan voor de crisis.

Wetsvoorstel Doorstroming Huurmarkt

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Doorstroming Huurmarkt. Het voorstel van minister Blok draagt bij aan een beter passend aanbod van huurwoningen in zowel de sociale- als vrije huursector.

Wetsvoorstel doorstroming huurmarkt 2015

Het wetsvoorstel dat de doorstroming op de huurmarkt verder bevordert, is ingediend bij de Tweede Kamer. De wet doorstroming huurmarkt limiteert de gemiddelde huurstijgingen die een woningcorporatie mag doorvoeren. In het huurrecht worden de mogelijkheden om met tijdelijke huurcontracten te werken uitgebreid. Met de maatregelen werkt minister Blok (Wonen) aan een beter passend aanbod van huurwoningen in zowel de sociale- als de vrije huursector.

Wetsvoorstel selectieve woningtoewijzing naar de Kamer

Gemeenten kunnen straks notoir overlastgevende en criminele woningzoekers weren uit een wijk, straat of complex waar sprake is van ernstige leefbaarheidsproblemen. Dit staat in een wetsvoorstel dat de mogelijkheden van de zogeheten ‘Rotterdamwet’ uitbreidt. Het wetsvoorstel van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) is bij de Tweede Kamer ingediend.

Reactie Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen op uitzending TrosRadar (NHG)

In Tros Radar is maandag 17 maart aandacht besteed aan NHG en de nieuwe beheercriteria die vanaf 1 januari dit jaar gelden. Deze criteria zijn er op gericht voor meer mensen woningbehoud mogelijk te maken. Eerder was dit door het ontbreken van dergelijke criteria in mindere mate mogelijk. Hierdoor waren woningbezitters na een echtscheiding of werkloosheid in veel gevallen genoodzaakt hun woning te verkopen, terwijl ze zelf graag wilden blijven wonen.

Versobering gesubsidieerde rechtsbijstand, biedt kansen voor rechtsbijstandverzekeraars

Staatssecretaris Teeven (VenJ) werkt aan een voorstel voor de vernieuwing van het stelsel van rechtsbijstand. Rechtzoekenden die een aanvraag doen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, krijgen te maken met verplichte selectie aan de poort. Straks moet iedereen die een toevoeging wil, zich eerst melden bij de eerstelijns rechtshulp. Daar beoordeelt een functionaris of rechtsbijstand noodzakelijk is. Ook op het gebied van echtscheiding zullen wijzigingen doorgevoerd worden.
Nieuws
4 jul 2013

Geleidelijk afschaffen partnertoeslag AOW

Bij de Tweede Kamer is een voorstel tot wijziging van de Algemene Ouderdomswet ingediend met het oog op het geleidelijk afschaffen van de AOW-partnertoeslag voor mensen met de hoogste inkomens. Dit voorstel is onderdeel van het regeerakkoord van het kabinet Rutte-Asscher. De toeslag wordt vanaf 2015 in vier jaarlijkse stappen afgebouwd.
Getoond 1 tot 25 van 27. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1