MijnFintool

Home Dossiers leefbaarheid 1 tot 8 van 8

Antwoorden op vervolgvragen over de Leefbaarometer

Minister De Jonge (BZK) geeft antwoord op vervolgvragen over de Leefbaarometer. De Tweede Kamerfracties van de BBB en de PVV hebben de vragen gesteld.

Meeste wijken in Nederland prettig om te wonen

Het gaat steeds beter met de leefbaarheid in Nederlandse steden en dorpen. Tegelijkertijd zijn er zorgen over wijken en buurten waar de leefbaarheid langjarig onder druk staat en de problematiek hardnekkig is. Dat blijkt uit het analyserapport ‘Leefbaarheid in Nederland 2020’ dat is gepubliceerd.

Vernieuwde Leefbaarometer 3.0

Het model van de Leefbaarometer en de website Leefbaarometer.nl zijn beide geheel herzien. Op de website is te zien hoe de situatie van de leefbaarheid in een wijk of buurt is en hoe die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.
Nieuws
3 mrt 2016

CBS: Stedelingen geven leefbaarheid buurt lager cijfer

Bewoners van stedelijke gemeenten gaven de leefbaarheid in hun buurt in 2015 gemiddeld een 7,2 als rapportcijfer en bewoners van niet-stedelijke gemeenten deelden een 7,7 uit. Stedelingen reageren minder positief op stellingen over de sociale cohesie in hun wijk, terwijl ze positiever zijn over de fysieke voorzieningen dan bewoners van niet-stedelijke gemeenten. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor van CBS.

Score (on)voldoende op de Leefbaarometer

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft de Tweede Kamer een overzicht verstrekt van de gebieden met onvoldoende leefbaarheid. Het overzicht is samengesteld op basis van de Leefbaarometer 2014. Het gaat gemiddeld genomen goed met Leefbaarheid in Nederland. Een ruime meerderheid (ongeveer 80%) van de Nederlandse bevolking woont in gebieden waar de leefbaarheid op peil is, en “ruim voldoende” of beter scoort op de schaal van de Leefbaarometer. Daarentegen woont 5% van de bevolking in gebieden die volgens de Leefbaarometer onvoldoende scoren. Deze gebieden bevinden zich in 445 van de bijna 10.000 bewoonde buurten in Nederland.

Leefbaarometer - online informatie over de leefbaarheid in alle buurten en wijken

Met behulp van de Leefbaarometer kan leefbaarheid in alle bewoonde wijken, buurten en straten in Nederland gemonitord worden. De Leefbaarometer laat zien hoe de Leefbaarheid er is en hoe deze zich in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft.

Woonwetten aangepast

Met de wijziging van drie woonwetten wil minister Blok (Wonen) leefbaarheidsproblemen en onrechtvaardige effecten van woningschaarste aanpakken. Een Kamermeerderheid steunt zijn plannen. De Kamer stemt op 4 maart over het wetsvoorstel tot wijziging van de Rotterdamwet en op 11 maart over de wetsvoorstellen tot wijziging van de Woningwet en de Huisvestingswet.

Nieuwe Leefbaarometer

De nieuwste meting van de Leefbaarometer (meting 2012) is verschenen. De nieuwe leefbaarheidskaarten zijn gepubliceerd: de bestaande set kaarten is daarmee uitgebreid met kaarten die de leefbaarheid anno 2012 weergeven. Daarnaast zijn er kaarten toegevoegd die de ontwikkelingen tot 2012 tonen. Zo kunt u niet alleen zien hoe de leefbaarheid op dit moment is in uw gemeente of wijk, maar kunt ook zien hoe deze zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1