Een vervelende levensgebeurtenis, zoals een scheiding of het verlies van een baan, heeft vaak flinke gevolgen voor iemands inkomen. Gemiddeld is het primaire inkomen vijf jaar na de gebeurtenis nog steeds 20% tot 50% lager. Uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat het Nederlandse stelsel van belastingen en sociale zekerheid de daling van het besteedbaar inkomen aanzienlijk beperkt.
Het Verbond van Verzekeraars stelt een "Toolkit communicatie overlijdensrisicoverzekering' beschikbaar.
De belangrijkste reden voor mensen om geen overlijdensrisicoverzekering (ORV) te hebben, is omdat ze niet weten wat het is. Een schone taak voor het intermediair om hier verandering in aan te brengen.
Rapportage van het effectonderzoek naar de campagne Life events. De communicatiedoelstelling is om bewustwording van burgers te creëren om, als er iets in het leven verandert, te checken of het gevolgen heeft voor belastingen of toeslagen.
Wat betaalt u aan zorgkosten tijdens een zwangerschap en de kraamtijd? En welke vergoedingen zijn er? Wie betaalt bijvoorbeeld een bevalling in het ziekenhuis? In dit document bekijkt u een overzicht.
De consument stelt dat zij en haar man tijdens het adviesgesprek in 2003 niet door de bank zijn gewezen op de beëindiging van de overlijdensrisicoverzekering. De consument stelt dat zij en haar man – indien zij hierover destijds wel waren geïnformeerd – een nieuwe overlijdensrisicoverzekering hadden afgesloten.
Rapportage van het effectonderzoek naar de campagne om mensen ervan bewust te maken dat als er iets in het leven van een burger of ondernemer verandert ze checken of dit gevolgen heeft voor hun belastingen of toeslagen.
In 2019 was de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wederom populair onder woningeigenaren. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Zo’n 70% van nieuwe hypotheken in Nederland onder de NHG kostengrens werd afgesloten met NHG, zodat huishoudens in de toekomst eventueel gebruik kunnen maken van het vangnet van de organisatie.
78% van de werknemers wil wanneer zich een situatie voordoet met mogelijk financiële gevolgen terecht kunnen bij de werkgever. Met name wanneer het gaat over minder werken, vervroegd/deeltijd pensioen of minder inkomen door ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dat meldt Wijzer in Geldzaken naar aanleiding van een onderzoek.
De Belastingdienst heeft een handige website gemaakt met veel info en antwoorden wat te doen (fiscaal) bij een overlijden. Bijvoorbeeld bij het doen van belastingaangifte voor de overledene. Men krijgt gerichte informatie, op basis van zijn/haar situatie. Ook is er een handige checklist.
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een verkennend onderzoek gedaan naar digitale communicatie onder pensioenverzekeraars. Hieruit volgen goede praktijkvoorbeelden en concrete aanbevelingen voor pensioenuitvoerders.
Staatssecretaris J. Klijnsma schrijft in een Kamerbrief over hoe de informatieverstrekking over pensioenopbouw tijdens werkloosheid geregeld is, hoe dit in de praktijk werkt en geeft aan dat pensioenuitvoerders ook aandacht besteden aan de informatieverstrekking over het nabestaandenpensioen op risicobasis.
Voor deelnemende partijen aan de Pensioen3daagse (28, 29 en 30 oktober) heeft Wijzer in geldzaken een set presentaties, communicatiemiddelen en uitingen ontwikkeld, die elke deelnemer kan inzetten om de Pensioen3daagse 2014 tot een succes te maken.
Uit onderzoek onder Nederlanders met een bovengemiddeld inkomen blijkt dat 82% vindt dat FFP-leden (financieel planners die aangesloten zijn bij de Federatie Financieel Planners) deskundig zijn. Verder vindt maar liefst 91 % van de ondervraagden dat financieel planners met het FFP-keurmerk goed op de hoogte zijn van actualiteiten omtrent wet- en regelgeving.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.