Minister Kaag bood de Tweede Kamer de beantwoording aan van de feitelijke Kamervragen inzake Miljoenennota 2023 en begroting IX. Hieronder een selectie uit de vele vragen.
Hieronder een kleine selectie van relevante wijzigingen in BP2019. Tevens zijn een aantal externe rekentools vermeld, waarbij (globaal) de impact op het netto inkomen berekend kan worden.
Minister Dijsselbloem stuurde de beantwoording van Kamervragen Algemene Financiële Beschouwingen aan de Tweede Kamer.
De redactie van Fintool heeft een selectie gemaakt uit circa 450 vragen.
De wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2018) zijn gepubliceerd. Hieronder een selectie van de wijzigingen.
Tevens staat in een overzicht de hoofdpunten van de Miljoenennota 2018.
Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over de Miljoenennota 2015 gestuurd. Daarnaast zijn de antwoorden op Kamervragen omtrent de Macro Economische Verkenning 2015 bijgevoegd. Uit de circa 150 vragen en antwoorden is door de redactie van Fintool een selectie gemaakt.
Antwoorden op de Kamervragen inzake de Miljoenennota 2013 en de begroting van het ministerie van Financiën en antwoorden op de vragen omtrent de Macro Economische Verkenning 2013
Voor onze lezers hebben wij de vragen/antwoorden op hypothecair gebied gefilterd en samengevat.
Dit jaar is er voor het eerst een speciale Prinsjesdag app. De gratis app, beschikbaar voor zowel Apple als Android-tablets, heeft als titel ‘Prinsjesdag’ en is per direct beschikbaar in de app stores. De Prinsjesdag app is een mix van fun en inhoud.
In 2012 zal vrijwel iedereen de gevolgen van de crisis in de portemonnee voelen. Met name grote gezinnen met drie of meer kinderen en ouders die gebruik maken van kinderopvang kunnen 2% of meer inleveren. Dat blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) naar aanleiding van de Miljoenennota 2012.
Door een fout is de Miljoenennota 2012 bijna een dag eerder dan gepland op internet verschenen. Als gevolg daarvan heeft de overheid besloten dat de publicatie van de andere Prinsjesdagstukken wordt vervroegd.
Het Centraal Planbureau (CPB) overweegt om een somberder scenario op te stellen voor de rijksbegroting vanwege de toenemende onzekerheid over de economische vooruitzichten. Dat zegt Johan Verbruggen, hoofd afdeling conjunctuur van het CPB.
De aangekondigde bezuinigingen op de kinderopvang in 2011 en de jaren daarna zullen ertoe leiden dat veel ouders met lage inkomens hun kinderen van de opvang halen. Dat melden grote aanbieders in de kinderopvang.
“Om de pijn van de crisis te verzachten zetten we in 2011 fors in op het stimuleren van ondernemerschap en innovatie. Want het zijn de ondernemers die ons uit de crisis helpen." Dat zei demissionair minister De Jager van Financiën bij de presentatie van de Miljoenennota gisteren.
Aanstaande dinsdag is het Prinsjesdag. De Miljoenennota van het demissionaire kabinet Balkenende is inmiddels bij diverse media ter inzage gegeven. Het is een Prinsjesdag in afwachting van een nieuw kabinet, veel controversieels staat er dus niet in de Miljoenennota. Een overzicht van de maatregelen die al bekend zijn.
“De regering wil consumenten en bedrijven helpen om de economische crisis te boven te komen”, aldus koningin Beatrix gisteren tijdens het uitspreken van haar dertigste troonrede. De belangrijkste punten uit de miljoenennota:
Het jaarlijkse Belastingplan, dat vandaag meekomt met de Miljoenennota, heeft als titel 'Meer ondernemen'. Het bevat onder meer een aantal maatregelen om ondernemers te steunen.
De officieel nog geheime Miljoenennota 2010 is zaterdag in z'n geheel uitgelekt, opnieuw via RTL Nieuws. Nederlanders zullen de wereldwijde economische crisis volgend jaar nog amper in hun portemonnee voelen. Daarna moeten ze echter mogelijk nog jarenlang rekening houden met verlies aan koopkracht.
2006 zal in financiële zin nog niet voor iedereen rooskleuriger zijn dan 2005. Vooral mensen met een particuliere ziektekostenverzekering gaan erop vooruit. Maar velen die via het ziekenfonds zijn verzekerd zullen in 2006 nauwelijks meer te besteden hebben. Zeker niet als de energiekosten straks extra omhoog gaan. Dit blijkt uit berekeningen die het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft gemaakt naar aanleiding van de Miljoenennota 2006.
Het kabinet komt het bedrijfsleven tegemoet met een totale lastenverlichting van 275 miljoen euro. Voor het Nederlandse bedrijfsleven heeft de overheid onder meer de volgende maatregelen bekendgemaakt:
In de Miljoenennota ligt de nadruk op lastenverlichting, herstel van koopkracht en vertrouwen. Voor de Nederlandse burgers heeft de overheid onder meer de volgende maatregelen in petto.
‘Meer banen, lagere lasten en hopelijk meer vertrouwen in de toekomst’, beloofde minister Zalm van Financiën dinsdag bij de presentatie van de rijksbegroting 2006.Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste maatregelen van het kabinet voor 2006.
Een week voor Prinsjesdag is de Miljoenennota 2006 weer uitgelekt en ook dit jaar heeft RTL Nieuws het document als eerste mediavertegenwoordiger in handen. Uit de nota blijkt dat 2006 een goed jaar zal worden voor het grootste deel van de Nederlandse samenleving. De Nederlandse economie zal volgend jaar echt uit het dal klimmen.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.